duminică, 4 decembrie 2011

ERP in Cloud Computing

               Multe companii americane folosesc serviciile software (Software As A Service=SaaS). Pana acum sistemul ERP (Enterprise Resource Planning) nu a fost lasat la indemana unui nor de calcul (cloud).

               

Sistemul ERP in "nor" are mai multe avantaje:

- cresterea cotei de piata
SaaS reprezinta 2% din sistemele ERP, dar pe viitor se prevede o crestere de 20%. Nu este coincidenta ca cele mai mari companii care furnizeaza serviciile ERP, (cum este SAP, Oracle sau Epicor), deja au lansat produse noi cu care vor sa intre in competitie. Inclusiv Microsoft va lansa in 2012 un produs nou, ERP in nor.

-preturi mai mici
Nu va fi nevoie de instalarea unui software nou, singurul pret care va fi achitat este pretul pentru folosirea serviciului.

-cresterea increderii in technologie
Aberdeen Group-ul a constat ca desi sistemele ERP in cloud se updateaza automat si nu cand isi doreste conducerea firmei, totusi aceste sisteme pot fi personalizate. De asemenea atat datele stocate in nor cat si datele stocate pe calculatoarele firmei sunt in nesiguranta, se pot pierde oricand.

           Intrebarea care a ramas este: Saas sau hosting ERP? Multe companii isi aleg serviciile de hosting in loc de Saas, deoarece chiar daca problemele de infrastructura si de functionare a sistemului sunt suportate de catre un al treilea tert, controlul total il are firma asupra sistemului de ERP.
          Dupa parerea mea, firmele mari isi permit sa aleaga aceasta optiune de hosting ERP, deoarece au surse de finantare pentru diferite licente. Firmele mici si mijlocii o sa aleaga serviciile ERP in "nor" pentru start-up. Pentru aceste firme este o solutie avantajoasa si la un pret convenabil. Daca as avea si eu o firma mica si eu as folosi aceste servicii mai degraba decat sa alerg dupa firme de finantari.


Un comentariu:

  1. Vino sa vezi magia Craciunului intr-o lume magica...ia gratuit cate animatii doresti ca sa-ti intampini vizitatorii pe blog cu magia sarbatorilor:
    Craciunul este Magic

    RăspundețiȘtergere