miercuri, 14 decembrie 2011

Kindle Fire vs iPad2

Tableta Kindle Fire a fost lansată pe 14 noiembrie 2011, acesta devenind principalul rival pentru compania Apple. Niciunul dintre noi nu ar vrea să cheltuiască mulți bani şi am dori de asemenea ca ceea ce achiziționăm să fie și de calitate. Cu toate acestea de ce ar vrea cineva să plătească mulți bani pentru o gramadă de caracteristici pe care ei nu le vor folosi. De aceea vă voi prezenta caracteristicile ambelor dispozitive și vom vedea care dintre ele satisfac nevoile dumneavoastră.
Kindle Fire foloseşte o versiune a sistemului de operare Android, care a fost personalizat de Amazon. Navigarea pe Web va fi cu siguranţă unul dintre cele mai comune utilizări pentru Kindle Fire cât și pentru iPad2.
Ipad2 este cea mai vândută tabletă de până acum, acesta datorită sistemului de operare mult mai performant. Ipad2 a ajuns și în România fiind lansat de diferite magazine și site-uri online, printre care cunoscutul site Emag.ro la prețul de 2500lei pentru varianta de bază, la care se mai adaugă și celelalte tablete cu memorie mult mai mare.
Ceea ce face diferența între un Kindle Fire și Ipad2 sunt următoarele:
Accesibilitate:
Kindle Fire poate fi achiziționat la prețul de 199$, la jumatate de preț față de un iPad2, accesta fiind vândută la prețul de 500$.
Dimensiunea și greutatea- care-l fac să fie mai ușor de manevrat
Tableta iPad2 este mai dificilă de manevrat. Pe de alta parte, Kindle Fire poate fi folosit cu ușurință cu o singură mână mai multe ore, fără a obosi, este mai ușor ca iPad-ul însă ceea ce îl dezavantajează este faptul că acesta nu dispune de o camera foto sau video.
Kindle Fire are un ecran de 7.5"x4.7", greutatea lui fiind de 413 g în comparţie cu un iPad2 care este mai larg 9.5"x7.31", iar greutatea sa 601g  Având în vedere acest lucru un Kindle Fire se va potrivi mult mai bine într-un buzunar interior al sacoului și va fi mult mai confortabil de transportat.
Conținut:
Se poate spune că iPad2 este regele aplicațiilor, însă Kindle Fire îl depășește în ceea ce privește volumul acestora. Kindle Fire este în prinul rând un e-reader care pe lângă aplicația de citit cărți, utilizatorii cu ajutorul serviciul online streaming pot vizualiza 100.000 de filme şi emisiuni, pot downloada cărţi electronice dintr-o bază de un milion de titluri, Kindle Store conținând cea mai mare selecție de e-books de care cumpărătorii pot beneficia  gratuit sau contra cost.
iPad2 are acces la 140.000 de aplicații: divertisment, afaceri, educație, jocuri, știri, rețele sociale, de călătorie.
Conectivitate la internet și memorie:
Kindle dispune doar de conectivitatea Wi-Fi, având 8GB memorie internă, dar aceasta fiind suficientă pentru 80 de aplicații, 10 filme, 800 melodii și 6000 cărți. Acesta mai are în plus și acces la Amazon Cloud- 5GB de stocare online gratuit pentru a stoca orice doriți și putând fiind accesat de oriunde.
iPad2 are 16GB spațiu de stocare pe lângă alte opțiuni de 32 GB și 64GB. La acesta se adaugă și conexiunea 3G, camera (față și spate), microfon, iar durata de viață a bateriei este mai mare.


Potrivit unui studiu apărut în noiembrie 2011 arata că totuși Kindle Fire rămâne pe locul doi în preferințele consumatorilor, peste 65% susținând că vor să cumpere iPad2 și doar 22% Kindle Fire.


Dacă  doriţi să citiţi o carte, Kindle Fire este recomandat, dar dacă vreţi să vizionaţi un film Ipad2 este cel mai potrivit datorită avantajului dat de mărimea ecranului, care este mai mare.
La compararea prețurilor, dimensiune, portabilitate, ușurința în utilizare, greutate și experiența vizuală, Kindle Fire este de preferat.
Cu excepția a câtorva situații, Kindle Fire ține pasul cu iPad2 și chiar ar putea depăși performanțele acestuia în unele domenii.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu