Chiar daca comertul electonic przinta numeroase avantaje, ca in orice domeniu, exista si dezavantaje cum ar fi:
· Costurile sunt destul de ridicate pentru dezvolatarea unui sistem propriu
· Nu ai suficiente informatii despre produse si risti sa nu fie la fel produsul in realitate ca cel de pe internet.
Cand intri intr-un magazin de la marginea strazii, sau intr-un mare complex comercial te uiti la produsele de pe rafturi, te mai uti in jur si tot gasesti ceva care sa te intereseze sau mai intrebi personalul sa te mai ajute cu ceva.
In schimb, intr-un magazin online trebuie sa ai produsele pe o lista, sa te gandesti ce informatii si ce detalii sa scrii care sa ajute clientul sa-si faca o parere despre produs.
· Clientii nu prea au incredere sa cumpere daca nu vad vanzatorul la fata ceea ce ingreuneaza putin trecerea de la magazinele online la cele virtuale.
· Metodele de plata nu sunt intodeauna sigure
Intr-un magazin obisnuit, vezi produsul, iti place, l-ai platit pe loc s pleci cu el.
In comertul electronic se fac foarte multe fraude chiar daca platesti ci cardul chiar daca platesti prin transfer bancar ori prin diferite metode, nu ai nici o siguranta ca dupa ce ai platit produsele vor mai ajunge la tine.
· Riscul de a cumpara produse fictive
Recent s-a descoperit o mare grupare care au vandut produse postand niste poze cu diverse masini, barci si alte aparate electonice si ca sa para cat mai reale introduceau si un cod, care la randul lui era publicat deja de alti utilizatori.
In Romania din ce in ce mai multe firme traditionale vor aparea si pe Web, chiar daca nu vor fi in varianta e-commerce, vor avea cateva pagini de prezentare a produselor si a serviciilor oferite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu