Aprecierea acestui studiu sugerează că există evoluţii tehnologice care pot fi deosebit de utile în susţinerea ESI.
Există o nevoie de necesitatea de a mai bune şi în continuare conceptualiza, proiecta şi să demonstreze arhitectura tehnică şi implicaţiile comerciale a resurselor energetice distribuite (DER) şi VPP. Cercetări suplimentare ar fi necesare pentru TIC pentru planificare monitorizare şi control a unităţilor descentralizate. Sunt necesare eforturi suplimentare pentru standardizarea interfeţelor.
Îmbunătăţirea eficienţei energetice pe partea cererii solicită pentru acţiuni în următoarele domenii: standardizare, adică deschis şi standardele convenite de integrare a dispozitivelor, armonizarea cadrului de reglementare, precum şi dezvoltarea unor modele de afaceri demonstrarea beneficiilor pentru diferitele părţi interesate implicate.
Activare de reţele inteligente, un pilon al politicii energetice a UE impune adoptarea pe scară largă a TIC pentru monitorizare şi de control. Există o nevoie de standarde deschise şi convenite pentru integrarea de diferite instrumente şi dispozitive în loc. De asemenea, este necesar să se îmbunătăţească arhitecturi pentru integrarea în cadrul reţelelor de comunicaţii de date şi echipamente inteligente în loc. Pe lângă tehnologie simpla, există, de asemenea, nevoie de metode şi instrumente care pot asigura interoperabilitatea, flexibilitate, securitate eficientă şi extensibilitate a sistemelor. Sisteme suport de decizie pentru a creşte fiabilitatea de predicţie ar fi de asemenea necesară. Ca reţele inteligente implică diverşi actori de-a lungul lanţului de valori, aceasta solicită, de coordonare şi armonizare, atât la nivel tehnic cât şi la nivel de reglementare.
Imaginea de contorizare inteligente în UE conduce la recomandări pentru acţiuni cu standardele tehnice care pot sprijini interoperabilitatea între diferite sisteme şi dispozitive, precum şi definirea funcţionalităţilor necesare.
În ansamblu, analiza conduce la concluzia că eforturile pentru dezvoltarea în domeniul TIC ar trebui să abordeze domeniile de monitorizare şi control, integrare de sistem, standarde de interoperabilitate şi standardizarea interfeţelor.
Bine definite măsuri de politică poate ajuta pentru a sprijini dezvoltarea şi adoptarea pe scară largă a TIC în această industrie, precum şi legate de afaceri şi organizarea modificări ce sunt necesare pentru realizarea obiectivelor de un sector energetic competitiv, fiabile şi durabile. Edison studiu de caz Consorţiul şi tehnologii PHEVs şi de standardizare (a se vedea secţiunile 3.4.2 şi 5.3) sugerează că este nevoie de o cooperare multidisciplinare şi trans-sectoriale, inclusiv industrie, oameni de ştiinţă, mediul academic, administraţiile publice şi consumatorii (atât consumatorii, cât de afaceri şi finale ).
Creşterea vizibilităţii şi gradul de conştientizare a beneficiilor care pot fi realizate prin utilizarea TIC ar putea fi un pilon important al politicilor energetice. Acest lucru ar trebui să conducă la o implicare mai profundă a cererii. Diverse acţiuni ar putea fi recomandate, inclusiv dezvoltarea şi difuzarea de platforme bazate pe TIC şi instrumente ale utilizatorilor. Disponibilitatea de instrumente uşor de utilizat şi uşor accesibil de acest tip pot avea un impact semnificativ asupra modificări de comportament şi, în cele din urmă, la nivelul consumurilor. O altă implicaţie care decurg din acest raport este faptul că mai mult de cercetare pot fi de ajutor pentru stabilirea şi difuzarea de cunoştinţe şi bune practici pentru cele mai inovative tehnologii, cum ar fi VPP şi contorizarea inteligentă pentru care un caz de afaceri clar nu a fost stabilită încă. În cele din urmă există o nevoie pentru a continua sprijinirea activităţilor de educaţie şi formare profesională în special în zonele în care TIC pot favoriza eficienţa energetică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu