miercuri, 14 decembrie 2011

15 miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet pana in 2015

In urmatorii patru ani numarul dispozitivelor care se conecteaza la internet va inregistra o crestere spectaculoasa, astefel incat, in anul 2015 va ajunge la aproximativ 15 miliarde, dublul populatiri globului.

Potrivit Cisco, un jucator important pe piata tehnologiei, motivul acestei cresteri va fi raspandira tot mai larga a tabletelor, telefonalor mobile si a altor gadget-uri cu conexiune la internet. Compania a declarat că vizionarea clipurilor va continua sa domine traficul pe internet, preconizand ca pana în 2015, un milion de minute de video vor fi accesate online în fiecare secundă. De asemenea, Cisco a prezis ca în acea perioada, mai mult de 40% din populaţia globului (aproape trei miliarde de oameni) va fi, simultan, online.

Cisco sustine că acest trafic aduce o serie de probleme serioase. Toate aceste dispozitive care se conectează la internet si viteza cu care ele se înmulţesc si evoluează apasa greu pe retelele de internet. Raportul Cisco subliniază o problema foarte reala pe măsură ce adresele de tip IPv4 se termina, din moment ce fiecare dispozitiv necesita una pentru a se conecta la internet. Atunci când sistemul IPv4 a fost creat, in 1977, el a fost gândit pentru un număr de 4,3 miliarde de adrese, ori explozia de telefoane mobile si tablete a dus la epuizarea acestora. Anul acesta, in februarie, Internet Assigned Numbers Authority a eliberat ultimul pachet de adrese.

Solutia este o platforma alternativa numită IPv6, dar procesul de convingerea a companiilor sa se mute pe aceasta este unul anevoios. De aceea, Cisco a invitat si alti giganţi din telecomunicatii precum: Verizon, Yahoo, Google, Facebook, TimeWarner, Comcast si mulţi altii, pentru a testa noua platforma.

Ei au nevoie sa apeleze la IPv6 pentru a putea satisface nevoile si cerintele tuturor dispozitivelor existente, cum ar fi telefoanele mobile, iPad-uri si PC-uri, dar si viitoarele dispozitive care vor fi create.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu