joi, 15 decembrie 2011

YouTube EDU




Unde ne duce gandul cand vrem sa ascultam/vedem melodiile/videoclipurile favorite, sau orice videoclip din orice domeniu?
Raspunsul este unul foarte simplu: YouTube

YouTube-ului i se poate atribui cu usurinta cuvantul: fenomen. Este un site web care pune la dispozitia utilizatorilor accesul la orice videoclip din lumea intreaga privind orice domeniu.A luat nastere in anul 2005 in februarie facand parte din conceptul web 2.0.

In anul urmator Google a reusit sa il cumpere, aducandu-i schimbari majore in anul 2011, uimind prin schimbarea interfetei, si a featurilor, multi aducand critici acestei schimari considerand ca noul look este mai greoi si mai incarcat. Un aspect neplacut pe care acest site la avut inca de la inceput este modul in care este organizata partea de blocari a videoclipurilor pentru anumite tari si de asemenea si drepturile de autor pentru videoclipurile uploadate

Google a transformat acest site intr-o masina de facut bani, avand dupa 2 ani de la achizitie un venit de 200 milioane de dolari, facand progrese incredibile privind reclamele.

Are un impact social foarte mare, oricine are acces la internet poate vizualiza orice videoclip din orice domeniu, dar in acelasi timp poate si uploada videoclipuri daca este inregistrat

Youtube este cel de-al treilea cel mai vizitat site dupa Google si Facebook

Un serviciu oferit de YouTube care mi-a atras atentia a fost YouTube Education.

YouTube EDU vine in ajutorul elevilor, studentilor, profesorilor punand la dispozitia acestora videoclipuri care pot face cursurile mai interactive si mai usor de inteles, fiind dedicat institutiilor de invatamant.
Prezentare:


Acesta poate fi optimizat in funcţie de dorinta utilizatorilor. Astfel administratorii si profesorii au acces la tot continutul Youtube si pot decide ce videoclipuri vor fi disponibile pentru studentii lor. Se ofera acces facil la cursuri tinute de profesori din întreaga lume, ceea ce poate face procesul de invatamant mult mai placut.

A fost lansat in 2009 si centralizeaza continutul a peste 100 de universitatii si licee. Pot fi gasite peste 200 de cursuri complete de la universitati de top ,cum ar fi MIT, Stanford, UC Berkeley, UCLA, Yale si IIT/IISc

Multe lucruri utile si placute care iti simplifica viata si iti poate schimba perceptia despre ce inseamna 'a studia' este la indemana studentilor/elevilor din alte tari, dar in ceea ce ne priveste pe noi, trebuie sa ne procuram modalitati noi si mai utile singuri, deoarece YouTube Education nu este valabil si pentru tara noastra. Nu ne ramane decat sa asteptam poate va ajunge si la noi aceasta abordare a cursurilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu