joi, 15 decembrie 2011

Tehnologia in urmatorii 5 ani.

Alimentarea casei cu energie electrica, prin jogging? O parola unica precum ADN-ul tau (pentru ca ADN-ul va deveni parola)? Dar ce spui despre mutarea cursorului pe ecran cu ajutorul mintii? Toata acestea intr-o lume in care telefoanele mobile vor oferi solutii de asitenta medicala si vei dori chiar la un moment dat sa-ti citesti si mail-urile nedorite. Sunt anumiti oameni de stiinta care pun pariu ca aceste idei nu foarte exagerate, vor fi parte din modul de viata al tuturor in urmatorii 5 ani.

Energia. Peste urmatorii 5 ani, vei putea crea si colecta-energia din surse regenerabile, pentru a ajuta alimentarea cu lumina a caselor, locurilor de munca, oraselor intregi. O plimbare cu bicicleta va reincarca bateriile folosite pentru a lumina o camera (nu doar farul de pe ghidon). Oamenii de stiinta din Irlanda lucreaza sa transforme impactul valurilor oceanului in energie electrica.

Securitatea. Scanari cu ajutorul retinei si recunoasterea faciala nu se va mai reduce doar la filmele de actiuni si laboratoare. Software-ul va colecta datele biometrice si va construi ADN-ul unic-parola ce va putea fi folosita oriunde on-line, utilizand orice tip de dispozitiv, sau chiar pentru a retrage bani de la bancomat.

Citirea mintii. Nu doar ADN-ul va deveni parola, s-ar putea sa iti folosesti mintea pentru a inchide si naviga prin telefonul mobil. Inginerii software, conecteaza dispozitive cum ar fi computerul la seturi de casti care citesc activitatea creierului si pot recunoaste gandirea unei persoane prin intermediul expresiilor faciale si a nivelului de concetrare- toate fara ca psihicul persoanei in cauza sa intreprinda vreo actiune.

Structurarea digitala. Deoarece e mai ieftin si mai usor sa ai propriul telefon mobil, intreaga conmunitate poate schimba felul in care isi serveste cetatenii. Furnizorii de asistenta medicala din mediul rural si comerciantii nu vor avea nevoie de magazine si birouri, ci pot merge direct la pacientii sau clientii lor.

Junk mail. Sterge continutul dosarului spam. Recicleaza anunturile fara sa stai pe ganduri.. Ce se intampla daca tehnologia ar putea prelua date online despre tine si ti-ar recomanda ceva util pentru tine? Softurile de analiza vor sa treaca de la simplele sugestii legate de vizitarea unui web site, la recunoasterea si recomandarea a ceea ce vrei in materie de stiri, sport, politica si altele

.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu