joi, 15 decembrie 2011

Android vs BlackBerry

In disputa dintre giganti ca Google Android si Research in Motion’s (RIM) BlackBerry OS 7 pe sisteme de operare mobila, se pare ca utilizatori de smartphone le va fi greu sa decida cel mai bun sistem de operare pentru nevoile lor de zi cu zi.

Multi oameni nu stiu ce sa aleaga intre dispozitive dotate cu android sau telefoane BlackBerry. In acest articol va vom furniza un ghid cu toate avantajele si dezavantajele fiecarei platforme, pentru a facilita cumparatorilor luarea deciziilor.

Android

Dupa cum arata Android se aseamana cu noul copil de la bloc. Introdus de Google, in 2007, Android a crescut foarte mult intr-o perioada foarte scurta de timp. Aici este o lista cu calitatile si defectele sale.

Android Pros

Open Sorce – Androidul sclipeste in fata celorlalti pentru ca este open sorce. Acest lucreu atrage multi programatori si dezvoltatori din toate domeniile, deoarece Google distribuie gratuit codul sursa pentru kernelul Linuz cat si alte coduri cu licenta publica, pentru toata lumea care doreste sa contribuie la dezvoltarea de soft. Pe scur, programatorii si dezvoltatori pot sa isi creeze propriile varianet de Android adaptate pentru nevoile lor.

Aplicati – Exista o aplicatie pentru aproape fiecare sitoatie si inca de la aparitia sa, Android sa axat in primul rand pe imbunatatiera experientei cu utilizatorii pentru utilizarea aplicatiilor. Cu sute de mii de aplicatii in Android Market, utilizatorii vor fi coplesiti de multitudinea de applicati ce se integreaza usor cu sistemul de operare si sa indeplineasca nevoile tuturor.

Hardware – Pe partea de hardware, android ofera pe departe cele mai numeroase variante de smartphone-uri. Producatori de telefoane mobile, cum ar fi Sony Ericsson, Samsung , Htc si Motorola ofera utilizatorilor o larga varietate de smartphone-uri din caer sa aleaga. Android este destul de flexibil pentru a rula pe majoritatea smartphone-urile atat timp cat indeplinesc cerintele minime de hardware.

Software - Cand vine vorba de software, android poate rula mai multe aplicatii in acelasi timp datorita managementului memoriei temporare, un lux pe care nu toate dispozitivele mobile si-l permit datorita limitarilor hardware. Are deasemeni incorporat ActiveSync, ce te ajuta sa iti sincronizezi usor contactele, mailurile si informatiile personale atat timp cat aparatul este legat la calculator. Pe de alta parte, BlackBarry necesita cateva instalari de programe, pe servar.

Android Cons

Durata scurtade viata a bateriei – majoritatea aparatelor dotate cu android au o durata scurta de viata aceasta fiind una dintre problemele major de care se plang producatorii. Un telefon Android rezista mai putin de o zi de utilizare normala in comparative cu un aparat BlackBerry care poate rezista chiar cateva zile de utilizare intense.

Aplicatii nefolositoare – Poate ca Android Market are o gramada de aplicatii gratuite ce pot fi descarcate dar multe dintre ele sunt nefolositoare pentru ca Google nu filtreaza aplicatiele pana sa apara online. Trebuie sa dai de multe aplicatii slabe calitativ pana sa gasesti una care decenta care sa indeplineasca toate nevoile.

Limitarile Hardware – pentru ca android ruleaza pe majoritatea smartphoneurile exista o sansa mare ca telefonul tau sa nu isi poata atinge potentialul. Unele telefoane sunt limitate la hardware, Andrid se poate bloca sau restarta singur pentru a elibera memorie.

BlackBerry

Veteranul BlackBerry sia vezut dea lungul timpului cota de piata urcand si coborand. Orientat catre lumea de afaceri BlackBarry a adoptat noi strategi pentru a ramane aproape de adversari cum ar fi Google Android. Aici este o lista scurta cu face BlackBarry un telefon perfect cat si mai putin perfect.

BlackBerry Pros

Tehnologia Push Email. - Utilizatorii de BlackBarry sunt tot timpul la zi cand vine vorba de mesagerie. BlackBarry se integreaza usor cu tehnologia push email, permitand utilizatorului sa primeasca mesaje instant. Cu BlackBarry poti trimite si primi mesaje in doar cateva secunde.

Hardware. - Tastatura eleganta a BlackBerry-ului ramane principalul motiva pentru care utilizatorii il aleg. Tastatura QWERTY permite o tastare rapida si exacta cum nu se mai gasesc la multi din competitori. BlackBerry este cunoscut ca fiind rigid cat si sexy, fiind rezistent si durabil.

Battery Life. - Fata de ceilalti concurenti, BlackBarry are apparent cea mai buna gestiune a bateriei oferind utilizatorilor consum optim in doar o saingura incarcare completa.

BlackBerry Cons

Applications. - RIM a reusit sa calce pe urmele Apple si as isi deschida propriul magazine de aplicatii, BlackBerry App World. Magazinul de aplicatii nu reuseste sa ofere aplicatii decente si nu reuseste sa atraga dezvoltatorii cu interfata saracacioasa.

Slow Web Browser. - Spre deosebire de concurenta, BlackBerry are cel mai slab timp de raspuns cand vine vorba de navigare web. Desi are facilitate de compresie a datelor tot nu poate sa tina pasu cu incarcarea paginilor web comlexe.

Decizia ta

In ciuda limitarilor ambelor platforme, Android si BlackBerry sunt totusi sisteme solide si extrem de convenabile. Experienta cu utilizatorii poate sa difere din multe puncte de vedere, dar in general, ambele ofere facilitati asemanatoare. In timp ce Android are avantajele sale, BlackBarry este mult mai atractiv pentru afaceristi si mediu Business. Cele doua sisteme de operare au multe de oferit pentru cei ce le aleg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu