joi, 22 decembrie 2011

Walmart.com: cel mai mare magazin universal online din lume




In autobiografia lui, Sam Walton,  fondatorul Wal Mart Stores, a spus: “ Secretul unui comert cu amanuntul de succes este sa le dai clientilor ceea ce doresc. Si intr-adevar, daca  te gandesti la acest lucru din punctul tau de vedere, al clientului, vrei totul: o gama larga de marfa de buna calitate, cele mai mici preturi, satisfactie garantata cu ceea ce cumperi, servicii de foarte buna calitate, ore convenabile, parcare gratuita, o experienta placuta la cumparaturi.”
Infiintat in ianuarie 2000, Walmart.com este o filiala a Wal-Mart Stores, Inc si una dintre cele mai mari organizatii de comert electronic . Sediul firmei se afla pe Peninsula San Francisco langa Silicon Valley.
Walmart.com are ca scop: oferirea celei mai bune experiente de cumparaturi pe Internet . 
Un alt obiectiv Walmart.com este evident in mai mult de 1.000.000 de produse disponibile online si in afacerile inovatoare in care acesta continua sa se dezvolte, cum ar fi Music Downloads si 1-Hour Photos, care ofera clientilor comoditatea de a comanda produse online si de a le ridica de la un magazin Walmart local.
Pe website-ul companiei www.walmart.com produsele se impart pe mai multe departamente care la randul lor se divid in mai multe categorii si subcategorii, si anume:
  1. Electronice si Birou (accesorii, electronice auto, GPS, laptopuri, monitoare, jocuri video, mobilier pentru birou etc.) ;
  2. Filme, Muzica si Carti;
  3. Casa, Mobila si Outdoor (mobilier pentru baie, mobilier pentru bucatarie, mobilier pentru dormitor, covoare, animale, perdele, saltele, gratare, etc);
  4. Imbracaminte, Incaltaminte si Bijuterii;
  5. Bebelusi si Copii (scaune pentru masina, mobilier, carucioare, sanatate si siguranta, hrana, imbracaminte, carti pentru copii, jucarii, etc.);
  6. Jucarii si Jocuri video;
  7. Sport si Fitness;
  8. Auto si Imbunatatirea casei (accesorii de exterior si interior, roti, unelte pentru gradinarit, aparate pentru aer conditionat, etc.);
  9. Fotografii (printari, invitatii, carti de vizita, etc.)
  10. Cadouri si Consumabile pentru petreceri (decoratii, carduri eGift, cadouri pentru ea, cadouri pentru el, cadouri pentru bebelusi, cadouri pentru copii etc.);
  11. Farmacie, Sanatate si Frumusete (asigurare de sanatate si beneficii, dieta si nutritie, cabinet medical, deodorante si anti-perspirante, produse pentru ingrijirea parului, lentile de contact, produse pentru ingrijirea ochilor, etc)
  12. Alimente si Animale;
  13. Magazin de Craciun (cadouri, retete , decoratiuni);
“Intotdeauna preturi mici”, aceasta a fost filozofia lui Sam Walton cand a deschis primul Walmart in anul 1962. Dar totusi exista diferente de pret intre magazinele Walmart si magazinul online Walmart.com. Datorita diferentelor din distributie, competitie regionala si alti factori, preturile online nu se potrivesc intotdeauna  cu preturile din magazine.
Modalitatile de plata pe care le accepta Walmart.com sunt: Cardurile de credit (American Express, Discover, MasterCard, Visa, Walmart Credit), ATM/Debit/Check Cards (Walmart MoneyCard, cele cu  logo-ul MasterCard si  Visa), Walmart Gift Cards si eGift Cards, Bill Me Later si PayPal.
Pe scurt, Walmart.com combina tehnologia cu comertul cu amanuntul la nivel mondial si ofera clientilor o gama larga din produsele lor preferate,  preturi mici in fiecare zi, satisfactie garantata, servicii prietenoase, ore convenabile (24 de ore, 7 zile pe saptamana) si o importanta experienta in ceea ce priveste cumparaturile online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu