joi, 22 decembrie 2011

Videoconferinte in "cloud"

           In articolul anterior am prezentat ca in unele tari, cum sunt: Coreea de Sud,  Danemarca sau Japonia sunt folosite mai mult aplicatiile „cloud” de nivel mediu (social networking) si nu de nivel superior (videoconferinte in HD). In acest articol voi prezenta aceste servicii de nivel superior.
           Datorita tehnologiei avansate de telecomunicatii videoconferintele au devenit inlocuitoarele calatoriilor de afaceri. Costurile folosite pentru videoconferinte sunt recuperate intr-o mare masura prin cresterea productivitatii si prin reducerea costurilor de calatorii de afaceri. Dupa parerea mea este un avantaj intalnirea/colaborarea fata in fata cu colegi / parteneri de afaceri prin videoconferinte decat sa pierd timp pe drumuri calatorind. 
Multe companii nu isi permit adapatarea acestor servicii din cauza lipsei anumitor resurse financiare/resurse de echipament. Adaptarea videoconferintelor necesita un echipament de infrastructura.  
Videoconferintele in "cloud" sunt caracterizate de flexibilitate si de simplicitate. Aceste videoconferinte isi permit organizatiilor o adaptare rapida fara a fi nevoie de un echipament de infrastructura in-house, avand o infrastructura ca un serviciu. Utilizatorul/compania nu trebuie sa faca altceva decat sa se conecteze la un utilizator de conferinta video folosiiind serviciile de videoconferinte "cloud". Cele mai multe firme care ofera videoconferinte "cloud", cum este si LifeSize Connections, ofera calitate video HD, accesarea mai multor persoane la acelasi videoconferinta, schimbul de date, securitate si o invitatie gratuita"invita-un -oaspet".
           In concluzie daca eu ca si firma start-up nu as avea resursele necesare pentru adaptare videoconferintelor in firma, as folosi videoconferintele in "cloud" pentru ca sunt si mai usor de folosite, sunt flexibile, simplu de utilizat, sunt servicii de calitate si mi-ar creste si productivitatea si toate la un cost accesibil. Intrebarea care a ramas cum de statisticile arata ca aceste servicii de videoconferinte nu prea sunt folosite? Probabil inca lumea nu este pregatita sau nu are nevoie de aceste servicii inca.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu