joi, 22 decembrie 2011

Mark Zuckerberg - Omul anul 2010

Aproape opt ani în urmă, în februarie 2004, când Zuckerberg avea 19 ani si era student in anul II la Harvard, el a început un serviciu Web in dormitorul lui din campusul Universitatii. Acesta a fost numit Thefacebook.com, şi a fost taxat ca "un director online care conecteaza oameni prin intermediul retelelor sociale din diferite colegii." În anul 2011, Facebook s-au inregistrat 550 milioane membrii. Unul din 12 oameni de pe planetă are un cont pe Facebook. Ei vorbesc 75 de limbi şi impreuna petrec mai mult de 700 de miliarde de minute pe Facebook în fiecare lună. Membrii inregistrati sunt in creştere, cu o rata de aproximativ 700.000 de oameni pe zi. 
Ce sa întâmplat? În mai puţin de opt ani, Zuckerberg a adus împreună o douasprezecime din omenire într-o reţea unică, creând astfel o entitate socială aproape de doua ori mai mare ca SUA. Daca Facebook ar fi o ţară ar fi a treia ca marime, în spatele Chinei şi Indiei. A început ca o glumă, o diversiune, dar s-a transformat în ceva real, ceva ce a schimbat modul în care fiinţele umane se raporteaza la una de alta. Acum vieţile noastre sunt facute publice printr-o reţea de socializare pentru profit, care, pe hârtie cel puţin, a făcut Zuckerberg milioane de dolari.
Facebook a fuzionat cu structura socială a vieţii americane, şi nu doar americane, dar viaţa omului: aproape jumatate din toate americani au un cont pe Facebook, dar 70% din utilizatorii de Facebook traiesc in afara Statelor Unite Este un fapt permanent al realitatii noastre sociale la nivel mondial. Am intrat în era Facebook, Mark Zuckerberg este şi omul care ne-a adus aici.
Zuckerberg face parte din ultima generaţie de fiinţe umane, care va aminti de viaţă înainte de internet. El a fost născut în 1984 şi a crescut în Dobbs Ferry, NY, fiul unui medic stomatolog. Mark are trei surori, cea mai mare, Randi, este acum şeful Facebook de pe piaţă a consumatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu