joi, 22 decembrie 2011

XAMPP Wordpress

Înainte de a trece la subiectul principal, dacă vă mai aduceţi aminte data trecută v-am prezentat câteva teme Wordpress, teme speciale de "împodobire" a blogului cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Există însă şi multe plugin-uri uşor de implementat, iconiţe personalizate şi fonturi.
Acestea se pot downloada gratuit de pe internet, singurul cost rămănând doar timpul investit.


- 4 modele de iconiţe de Crăciun personalizate:


-3 plugin-uri de Crăciun: -Fulgi de nea ; -Furtună de zăpadă; - Un plugin cu zăpadă.


Unele plugin-uri pot crea vizitatorului o experienţă plăcută pe blogul nostru, în timp ce altele pot produce confuzie pentru utilizatori. De ex: în cazul în care personajul Moş Crăciun apare la fiecare click dat şi astfel este îngreunat accesul la informaţie sau situaţia în care boxele sunt la maxim timp în care site-ul începe să redea un colind.

-2 fonturi de Crăciun:






Am căutat azi să aduc în atenţia dumneavoastră ceva nou şi să ştiţi că am găsit după părerea mea un subiect foarte interesant. Nu ştiu dacă aţi auzit de XAMPP Wordpress, dar doresc în cele ce urmează să vă prezint câteva informaţii despre acesta.
este un open-source, distribuit sub termenii GNU- General Public License şi acţionează ca un server web gratuit. Numele XAMPP este un acronim pentru: X (se citeşte "cruce", adică cross-platformă); Apache HTTP Server; MySQL; PHP; Perl. Este disponibil pentru Microsoft Windows, Linux, Solaris şi Mac OS X este folosit în principal pentru proiecte de dezvoltare web. XAMPP este actualizat cu regularitate pentru a încorpora cele mai recente versiuni. De asemenea vine cu o serie de module incluzând OpenSSL şi phpMyAdmin. Instalarea acestuia durează mult mai puţin decât instalarea separată a componentelor sale. Producătorii XAMPP intenţionează să-l folosească doar ca pe un instrument de dezvoltare, întrucât permite designerilor şi programatorilor să îşi testeze munca pe calculatorul lor fără accesa internetul. Odată ce XAMPP este instalat, localhost-ul dumneavostră poate fi tratat ca o gazdă de la distanţă la conectare folosind un client FTP.
La instalarea unui CMS, precum Joomla de exemplu, folosirea programului FileZilla oferă acestuia multe avantaje. În mod implicit utilizatorul FTP este "newuser", iar parola "Wampp". Pentru MySQL utilizatorul implicit este "root" fără a exista o parolă.
Pentru realizarea XAMPP 1.1.7 a fost nevoie de 8 luni. Ceea ce este nou la această versiune este actualizarea Apache 2.2.21. MySQL la 55.5.16, PHP la 5.3.8 şi phpAdmin la 3.4.5, precum şi actualizări minore ale bibliotecilor şi componentelor specifice sistemului. O altă noutate este suportul pentru procesoarele x86 şi Solaris (sistem de operare). Acestea au acum extensia PHP Oracle out-of-the-box, adică nu există o instalare suplimentară necesară pentru a accesa o bază de date Oracle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu