joi, 15 decembrie 2011

Poate Facebook, Twitter sau LinkedIn să vă găsească un loc de muncă?

În urma unui studiu realizat în SUA la începutul anului 2011, s-au putut observa următoarele date statistice referitoare la utilizarea mijloacelor social media de către cei care se află în căutarea unui loc de muncă.
Astfel:
• 1 din 6 dintre cei care lucrează au folosit social media pentru a se angaja;
• aproape 90% dintre cei care își caută un loc de muncă au un profil pe un site de socializare;
• 54% dintre vânătorii de locuri de muncă utilizează Facebook, Twitter sau LinkedIn, pentru a-și găsi locuri de muncă. Dintre aceștia: 50% au uitilizat Facebook, 25% - Twitter, iar 26% au folosit Linkedin să caute un loc de muncă în ultimele 12 luni;
• 18.4 milioane de americani spun că prin intermediul rețelei Facebook și-au găsit locurile de muncă actuale, numărul persoanelor care au obținut un job cu ajutorul Twitter și LinkedIn fiind de 10.2 milioane, respectiv 8 milioane.
Desigur, toate acestea nu înseamnă că social media va înlocui complet modalitățile clasice de a căuta un loc de muncă, dar reprezintă un mijloc în plus de a face asta. Rețelele sociale oferă o modalitate ușoară de a socializa și de a rămâne mereu actualizat la noutățile în tehnologie și la tendințele sociale.
Așadar, indiferent dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau nu, este benefic să fiți înscriși în cel puțin una dintre principalele rețele de socializare: Facebook, Twitter sau LinkedIn.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu