miercuri, 28 decembrie 2011

CMS-ul Drupal

Căutând şi azi un alt subiect pentru al dezbate, am găsit pe site-ul Delicious, un link cu câteva teme care v-ar putea fi de folos pentru blog-ul dumneavoastră.
Uitându-mă la aceste teme am decis să vă aduc la cunoştinţă şi câteva informaţii despre CMS-ul Drupal. Nu ştiu dacă ştiţi, dar există şi la noi o comunitate Drupal România.
După anul 2000 această platformă a câştigat popularitate datorită uşurinţei sale în administrare şi exploatare. Asociaţia Drupal România în data de 07-08.05.2011 a organizat al doilea eveniment Drupalcamp în Bucureşti.


Primul eveniment de acest gen a avut loc, în data de 05-06.06.2011, în Timişoara.

În cadrul evenimentului Drupalcamp în Bucureşti s-a pus accent în principal pe domeniile: Guvernamental (Opensource for OpenGovernment), Educaţie (eLearning), Business/Entreprise, Nonguvernamental (Drupal for NGOs).
În acelaşi timp în cadrul acestei ediţii a fost celebrată lansarea oficială a Drupal 7.
Noutăţile platformei Drupal 7 le puteţi viziona accesând următorul link.
Şi acum sunt sigură că vă puneţi întrebarea "Şi ce tip de CMS ar trebui să aleg acum?". Dacă veţi cere sfatul în alegerea celei mai potrivite platforme dezvoltatorilor acestora cu siguranţă că afirmaţiile lor vor înclina în favoarea uneltelor dezvoltate de ei. Aşa că răspunsul se rezumă astfel iar la ceea ce doriţi să faceţi.


În cele ce urmează voi face o scurtă analiză SWOT a CMS-urilor Drupal şi Joomla! care pot reprezenta probabil un pas major în luarea unei decizii.











































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu