sâmbătă, 17 decembrie 2011

eMAG – 10 ani de e-commerce romanesc







              
  
         eMAG a implinit 10 ani de cand s-a lansat pe piata de comert online din Romania. Dezvoltarea afacerii a fost graduala pana in anul 2008, numarul de comenzi crescand treptat, dar din 2008 pana in 2011  se poate spune ca numarul comenzilor a crescut exponential. 


In cei 10 ani de activitate  a ajuns sa fie cel mai mare magazin online din Romania si Europa de Est, dupa cifra de afaceri. . In  2001 cand sediul firmei era intr-un apartament de 70 de m² si livrarea se facea cu 2 Dacii. In 2011 eMAG are 7 showroomuri, 5 puncte de livrare, acestea insumand 13000m². 

        eMAG merge pe principiul  cat mai putine clickuri pana la orice produs, cat mai multe produse intr-un singur loc, cat mai repede la cumparator acasa, astfel prin intermediul site-ului sunt oferite spre vanzare 60000 produse din 744 categorii, 400 de branduri.
         In Romania sunt aproximativ 8 milioane de utilizatori de internet, din care 2,5 milioane viziteaza site-ul eMAG lunar. 98% din clientii site-ului il recomanda si prietenilor iar nota de evaluare pe care a primit-o site-ul pentru serviciile oferite este de 9,39.

Conform European Top 300 , Internet retailer, in 2010 vanzarile eMG au fost de 1,5 ori mai mari decat toate vanzarile online din Portugalia, iar in 2011 sunt de 12 ori mai mari decat toate vanzarile online din Bulgaria.

Cu ocazia organizarii zilei de b%ack Friday (ziua cu cele mai multe reduceri din an), eMAG a inregistrat urmatoarele extreme : 1,2 milioande de vizitatori unici, 100 mii produse comandate, 100 mii vizitatori intr-o ora, si un numar de 18 comenzi pe secunda.

      In conclizie, eMAG a reusit sa ajunga unul din cele mai mari magazine online din Romania datorita diversificarii produselor si a serviciilor oferite, dar si a campaiilor de marketing precum Black Friday, care au ajutat la sporirea vanzarilor. 

Un comentariu:

  1. Din pacate la noi in tara se practica furtul pe fata, ma refer la preturile marite cu o seara inainte de Black Friday, ca in ziua urmatoare reducerile aplicate sa duca la pretul anterior, eventual mai mare de ce nu. Si in capcana au cazut destui...

    RăspundețiȘtergere