joi, 15 decembrie 2011

Preconizari in shoppingul online


In anul 2010, cumparaturile online au depasit orice asteptare, atingand un nivel record, lucru care se preconizeaza ca se va intampla si in sezonul de iarna al anului 2011. Cresterea ratei e-commerce, arata cresterea ratei de achizitie a consumatorilor, chiar daca economia este inca in situatii de criza, iar in perioada sarbatorilor de iarna, consumul va creste oricum.

Tech Crunch scrie ca eBay preconizeaza ca va avea un volum de plati care va depasi valoarea de 5 miliarde de dolari, in numai cateva luni, iar serviciul de plata online PayPal a inregistrat o valoare dubla a platilor in anul 2010. Anul 2011, deasemenea a inceput sa inregistreze cresteri ale volumului platilor in cazul acestui serviciu. In acelasi timp Google s-a asteptat la o crestere de 15 % a cautarilor de produse pe internet, mai ales in Black Friday, una din cele mai mari zile de shopping ale anului. Acest lucru a fost dovedit de numarul mare de utilizatori ai Google in aceasta zi mult ateptata de comercianti si consumatori.

Facilitatile oferite de tehnologie in ultimul timp, au facut ca tabletele si telefoanele mobile sa faca parte din cea mai mare piata a momentului, si anume piata online. Tabletele sunt din ce in ce mai utilizate de conumatori, in orice domeniu, iar in privinta shoppingului online, au un rol essential in cautarea produselor care starnesc interesul si identificarea cadourilor.

Intr-un interviu al Tech Crunch, reprezentantii eBay, Google, ShopKick si PayPal, sustin ca in acest an, telefoanele mobile se afla in topul preferintelor consumatorilor. Seful operatiunilor eBay, Steve Yankovich, spune despre anul 2011, ca va fi cel mai bun an pentru vanzarile realizate pe telefoanele mobile, preconizand ca eBay va ajunge la vanzari de 5 mld. Dolari pe acest segment. Aceleasi afirmatii sunt date si de reprezentantii PayPal, care deasemenea se asteapta la vanzari record. Numeroase firme ca Guess, Armani, Limited, au introdus pe site-urile proprii, aceasta optiune de plata – “plata prin intermediul telefonului mobil”.

Avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multi consumatori aleg shoppingul pe mobil, smartphone-urile joaca un rol cheie datorita aplicatiilor incorporate de acestea. Una din cele mai utilizate aplicatii, este RedLaser de la eBay, aplicatie care permite scanarea codului de bare al unui produs si de asemenea precizeaza locul din care il poti achizitiona online, pe eBay. Printre alte aplicatii folosite de utilizatorii care au smartphone, este aplicatia Google Shopper valabila pentru sistemul de operare Android care le permite utilizatorilor sa se informeze despre produse privind pretul, specificatii tehnice, dar deasemenea se pot vizualiza comentarii despre produse. Si Shopkick a dezvoltat o aplicatie pentru cumparaturi, care ajuta utilizatorii sa primeasca informatii referitoare la reduceri special pentru produsele care se vand in magazine partenere, cum ar fi Best Buy, Target sau Macy.

Avand in vedere utilizarea tot mai frecventa a telefonului mobil datorita aplicatiilor de shopping online, comerciantii exploateaza acest lucru atat in beneficiul lor cat si al clientilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu