joi, 15 decembrie 2011

Google Docs

Acesta permite utilizatorilor sa creeze si sa editeze documente on-line in timp ce colaboreaza in timp real cu alti utilizatori. Google Docs imbina caracteristicile a doua servicii, Writely si Spreadsheets, care au fost comasate intr-un singur produs pe 10 octombrie 2006.. Un al treilea produs pentru prezentari, care incorporeaza tehnologie proiectata de Tonic Systems, a fost lansat pe 17 septembrie 2007.
Documentele, foile de calcul si prezentarile pot fi create in aplicatia in sine, importate prin interfata web, sau trimise prin e-mail.. De asemenea, acestea pot fi salvate pe calculatorul utilizatorului intr-o varietate de formate.. In mod implicit, acestea sunt salvate pe serverele Google. Documentele pot fi etichetate si arhivate pentru scopuri de organizare.
Colaborarea dintre utilizatori este, de asemenea, o caracteristica a Google Docs-ului. Documentele pot fi partajate, deschise, si editate de catre mai multi utilizatori in acelasi timp.
Este posibil, de asemenea, incarcarea si partajarea fisierelor PDF.
Google Docs permite utilizatorilor Goggle Docs sa navigeze cu browser-ul telefonului mobil. Utilizatorii pot vizualiza (dar nu edita) documente si foi de calcul, dar nu si prezentari. O versiune a Google Docs pentru iPhone include functionalitati pentru editare de foi de calcul si vizionare prezentari, impreuna cu o interfata proiectata special pentru dispozitiv.
Exista o limita pentru stocarea informatiilor Fiecare document trebuie sa fie sub 500k, plus 2MB pentru fiecare imagine incorporata. Fiecare foaie de calcul trebuie sa fie in conformitate cu 10,000 randuri, 256 de coloane, 100000 de celule si sub 40 de coli.. Un utilizator poate avea in total de 5000 de documente si prezentari, 5000 de imagini, 1000 de foi de calcul, si 100 de PDF-uri. Numarul maxim de foi de calcul pe care o poate sa-si deschida la un moment dat este 11.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu