joi, 15 decembrie 2011

Partile negative ale retelelor de socializare

Site-urile de socializare au devenit foarte populare in ultimii ani,ele oferind o modalitate usoara de a comunica cu prietenii, cu toate acestea atunci cand sunt studiate in detaliu se pot vedea efectele negative pe care le pot aduce.
Retelele sociale au facut posibile intalnirile online intre indivizi, acestea insemnand ca se poate accepta o cerere de prietenie de la o persoana pe care nu o cunosc deloc sau una pe care abia au cunoscut-o, avand orice destinatie din lume.
Unele persoane pot devenii inactivi social prin retragerea lor usoara de la intalniri si socializari cu prietnii si familiilor si sa inceapa sa utilizeze doar site-urile de socializare ca principalul lor punct de interactiune si comunicare. In plus cei care sunt timizi si in imposibilitatea de as face prieteni in viata reala pot vedea acest lucru ca pe o mare oportunitate de a intalni alte persoane. Insa acest lucru ar putea sa-i faca sa se simta si descurajati in acelasi timp, astfel, retelele de socializare ar putea sa inceapa sa faca anumite persoane mai putin sociale. Acesta este un dezavantaj major, daca unul doreste sa cunoasca oameni noi, acestia ar trebui sa preia initiativa si sa intalneasca oameni noi, prin participarea la diferite evenimente si avand curajul de a vorbi cu ele.
Adaugarea unei persoane pe care nu o stii in viata reala pe un site de socializare, nu inseamna neaparat ca esti esti o fiinta sociala. Acesta este un mod mult mai sigur de a cunoaste oameni noi si iti ofera incredere si stima.
Multe persoane intalnesc oameni noi online, cu toate acestea realitatea este ca niciodata nu se stie daca acel individ este un stalker sau un predator online. Au fost publicate multe povesti cu incidente de genu, acest lucru este deosebit de periculos pentru adolescenti, care nu sunt constienti de acest lucu, deoarece ii face extrem de vulnerabili si predispusi la acestioameni care se dau drept persoane prietenoase pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu