miercuri, 28 decembrie 2011

eReadere disponibile pe piaţa românească

            Aş dori să vă prezint gama de e-readere de pe piaţa românească.
Pe lângă cele două e-readere care deja vi le-am amintit în primele postări, Kindle care se poate achiziţiona de la librăria online elefant.ro şi iRiver Storyv disponibil pe site-ul eMag.ro, pe piaţa românească se mai pot găsi următoarele modele de e-readere:
Prestigio
? PER3052 este cel mai ieftin e-reader de pe piaţa românească, are un ecran de 5inchi TFT cu rezoluţie 800x480, suportă formatele EPUB şi HTML, poate reda de asemenea fişiere audio, fotografii şi chiar filme. Se poate achiziţiona la preţul de ~375 RON în varianta albă şi ~420 RON-varianta negru.
  ?PER3162B are un ecran e-ink şi rezoluţie de 800x600, cu 8 tonuri de gri, disponibil la preţul de ~700 RON de la Evomag.ro. În următorul video puteţi afla mult mai multe detalii legate de acest e-reader


?     PER5062 - ecran e-ink cu touchscreen de 6inchi, având aceeaşi rezoluţie ca şi un iRiver Cover Story de 800x600, memoria internă a aparatului este de 2 GB, suficientă pentru aproximativ 1700 de cărţi în format electronic, suportă carduri de memorie SD de până la 32GB. Poate fi cumpărat cu 960RON de la Evomag.ro.
Serioux SDB-E10 este un model cu ecran e-ink de 6inchi şi rezoluţie standard de 800x600, susţine citirea a mai mult de 10000 pagini, luminiozitate suficientă, bună atât pentru lectura interioară căt şi exterioară, 4 tonuri de gri, dispune de memorie SD card până la 8GB, disponibil la preţul de 499RON.


Editura Nemira din România oferă spre vânzare cărţi în format digital şi pe lângă aceasta şi e-reader-ul Cybook Orizon de la Bookeen care are un aspect elegant, capacitatea de stocare de 2 GB care permite încărcarea unui număr de peste 500 de cărţi (între 500 şi 1000 de cărţi, în funcţie de dimensiunile fişerelor. Memoria internă poate fi mărită cu ajutorul unui SD-card până la 8 GB. eReaderul va putea fi achiziţionat fie online de pe site-ul Nemira, fie din librăria Nemira la un preţ promoţional de 985RON.

Evolio este unul din liderii industriei de porduse IT&C din România. Compania românească Televoice a lansat primul produs EvoBook din categoria cititoarelor de cărţi electonnice. Cu EvoBook se pot citi o gamă mare de cărţi electonice în diferite formate (.pdf, .chm, .epub, .txt, .htm, .html, .rtf, .pdb, .djvu, .iw, .iw4, .fb2, .oeb, .prc, .mobi, .tcr, .opf).
 Evolio a  lansat pe 25 noiembrie 2011 un nou e-reader, Evobook 2 cu propria librărie vituală ce conţine peste 200 de e-book-uri în limba română. E-reader-ul are un ecran E-Ink având un contrast cu 50% mai mare decât EvoBook 1, cu o grosime de 8mm şi 170 grame fiind cel mai plat şi uşor e-reader din lume, are în plus un accelerometru G-sensor care modifică textul afişat pe orizontală/verticală în funcţie de poziţia la care se doreşte să fie ţinut. Suprafeţele E-Ink crează un aspect similar unei pagini dintr-o carte. Se poate achiziţiona la un preţ de 639 RON.
Pe 15 decembrie 2011 Evolio a lansat, versiunea a celei mai populate tablete Android din România, EvoTab2 diferenţidu-se de celelalte prin rapiditate grafică îmbunătăţită de până la 10 ori şi dublă memorie de stocare. Are un procesor Cortex A8 de 1GHz, beneficiază de o multitudine de aplicaţii precum: PresaOnline, Youtube, Facebook, e-mail, jocuri. Display-ul este fabricat în Taiwan, iar majoritatea componentelor sunt made în China. Se poate cumpăra la un preţ de 579 RON.
Evolio NEURA  este echipată cu cel mai performant procesor disponibil pentru tablete: nVidia Tegra 2 Dual Core, dispune de o gamă largă de conectivitate 3G, Wi-Fi, Bluetooth şi Cameră front, ecranul multitouch de 9.7 inch (24. 6 cm) oferind o calitate superioară a imaginilor şi filmelor, are o memoria intern de tip SSD  de 16 GB care poate fi extinsă cu încă 32 GB pe suport MicroSD, iar memoria RAM este DDR2, de 1GB.
Într-unul din studiile efectuate arăta că în România, anul 2010 a reprezentat începutul timid al lansări acestui produs, însă pentru 2011 s-a estimat o piaţă de aproximativ 3 milioane de euro, urmând ca în 2013 această să depăşească 10 milioane de euro.
Piaţa e-readerelor din România este într-o continuă creştere, tot mai mulţi români trecând la lecura în format digital, iar în viitorul apropiat se pot găsi mai multe dispozitive pe piaţă şi multe alte edituri care să lanseze secţiuni dedicate special ebook-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu