marți, 27 decembrie 2011

10 lucruri interesante despre Facebook

În final vă voi prezenta câteva lucruri interesanta despre Facebook. Aproape toti aven cont pe Facebook, de aceea voi prezenta câteva lucruri interesante pe care poate nu le știați despre Facebook.

1. Fondatorul rețelei de socializare Facebook, este Mark Zuckerberg în vărstă de doar 27 de ani. La începuturile fondării rețelei de socializare a fost deat în judecată de cei de la ConnectU pe motiv de furt de idei.

2. Chipul actorului Al pacino a fost prezent pe pagina principală de pe Facebook. Chipul a apărut datorită unui redesign a paginii principale al Facebook-ului. Un timp nu se știa al cui chip este stilizat sub un nor de coduri binare. S-a aflat cine este persoana al cărui chip a fost reprezentat pe facebook, în cartea lui David Kirkpatrick care se numea The Facebook Effect, chipul stilizat al lui Al Pacino a fost creat de către un coleg de clasă al lui Zuckerberg.

3. În prima perioadă de existență o funcție a Facebook-ului a fost de file sharing. Un add-on al Facebook-ului în perioada de început a fost un serviciu peer-to-peer de file sharing, sau mai bine zis de friend-to-friend, care se numea Wirehog. Acesată aplicație a fost lansat în 2004 și se plănuia că va face parte permanent din Facebook. În anul 2006, datorită problemelor de piraterie Wirehog a fost eliminat din Facebook.

4. Primele companii care au avut rețele, în rețeaua socială Facebook. Știm cu toții că Facebook a porint ca și o rețea de socializare în rândul Colegiilor de învățământ, după care s-a extins și la companii. În 2006, printre primele companii care au creat rețele de companie în Facebook au fist Apple și Microsoft, dar și Intel, EA, Amazon, Accenture, Gap, Inuit, Pepsi, PricewaterhouseCoopers și compania non-profit Teach for America. Din 2006 nu mai conta dacă esți școală sau companie puteai să ai cont Facebook, astfel în doar un an, site-ul de socializare a depășit cifra 50 de milioane de utilizatori.

5. Semnificația cuvântului Poke nu a fost niciodată definită. Pe site primim informații referitoare la cim acest ”poking” funcționează, dar dar nu primim informații referitoare la înțelesul acestui cuvânt. David Kirkpatrick în cartea lui The Facebook Effect, spune că Zuckerberg a răspuns odată la întrebarea aceasta de care este semnificația cuvântului poke. Iată și răspunsul: Ne-am gandit ca ar fi distractiv să facem o caracteristică care nu are un scop specific ... Deci, în jurul înțelesului acestui cuvânt puteți să vă învârtiți, pentru că noi nu vom da nici o explicație”

6. Un utilizator mediu al Facebook are 130 prieteni. Câți prieteni ai pe Facebook? Un utilizator normal are în medie 130 de prieteni. Pagina oficială de statistici al Facebook-uli este plin de informații de acest fel şi statistici și mai zguduitoare, cum ar fi faptul că oamenii petrec peste 500 miliarde minute pe lună pe Facebook. În ceea ce priveşte platforma Facebook trece, peste un milion de site-uri, care s-au integrat cu Facebook, şi mai mult de 150 de milioane de oameni au ”engagement” cu Facebook pe site-urile externe în fiecare lună.

7. Există o aplicaţie pentru a vedea ce este în Meniul Facebook. Ca și la Google, angajații de la Facebook primesc trei mese gratuite pe zi (precum şi băuturi gratuite şi snack-uri) servite de " Echipa Culinară Facebook" la Cafe Cafe X sau Cafe 6. În cazul în care personalul ştie ce e în meniu, aceștia nu trebuie să părăsească locurile lor. De fapt, ei nici măcar nu trebuie să părăsească profilurile lor Facebook. Aplicația "Lunchtime" oferă o vedere săptămânală de ceea ce se oferă.

8. Mark Zukerberg se declare ca și ”Harvard Graduate”. Pe pegina sa de profil fondatorul Facebook, scrie că a este ”Harvard Graduate”, ceea ce nu este adevărat, el nu a putut să termine facultatea datorită, faptului că s-a ocupat de crearea și conducerea Facebook. Când a fost întrebat de reporterul Lesley Stahl, despre acest lucru, el a răspuns că nu există opțiune pe Facebook care să evidențieze faptul că cineva a început un ciclu de studiu și a abandonat pe parcurs.

9. Google și Yahoo nu au putut să cumpere rețeaua de socializare Facebook. Nu se știe dacă giganții Yahoo și Google au văzut tânăra companie Facebook ca pe o amenințare sau ca pe o super-investiție dar în septembrie 2006, Yahoo a oferit 1 miliard de dolari pentru cumpărarea Facebook-ului, iar Google a oferit 2 miliarde de dolari pentru Facebook. Patronii Facebook au vrut ori să păstreze site-ul, pentru a obține mai mulți bani, ori au văzut un viitor strălucit, din moment ce marile companii ofereau atâția bani și ei au refuzat ambele oferte atrăgătoare.

10. Țara în care nu este permis Facebook-ul . Serviciile interne din Siria au oprit o capmanie de spamare folosită pe Facebook care promova informații eronate copiilor despre religie și război. Sirienilor le este frică de faptul că teroriștii ar putea intra mult mai ușor în contact cu copiii pe site-urile de socializare așa că au interzis Facebook-ul în Siria.

Iată câteva lucruri interesante despre Facebook pe care poate nu le știam, pe parcursul articolelor am putut vedea ce anume a devenit rețeaua de socializare Facebook de-a lungul anilor, și cum pot companiile să obțină bani ajutorul rețelei de socializare, cum obțin bani cei de la Facebook, care este modelul de afaceri al dezvoltatorilor de jocuri de pe Facebook, putem vedea multitudinea posibilităților pe care le oferă Facebook atât în viața socială, personală cât și în business.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu