joi, 29 decembrie 2011

Gmail. Noutati in Gmail

Etichete: completare automata si „mutati in”
Butoanele si meniurile din partea de sus a casutei de email arata diferit fata de alti provideri: exista un buton nou „Etichete”, care usureaza si mai mult etichetarea mesajelor. Exista si shortcuturi pentru comenzile Gmail, prin apasarea butonului L se afiseaza etichetelele. Deasemenea mai exista si functie de completare automata la denumire etichetelor. Etichetarea se aseamana cu mutarea unui dosar: apasand butonul „Mutati in” se pune eticheta si se arhiveaza intr-un singur pas.
Vizualizari rapide ale fisierelor PDF
Gmail permite vizualizarea rapida a attachmenturilor direct in browser, fara a descarca si deschide acestea in alta aplicatie, facand clic pe link-ul „Vizualizati” de langa atasamentele .pdf pe care le primiti.
Noile teme Gmail
De la nuante de gri minimaliste pana la peisaje montane dinamice, se pot alege din peste 30 de optiuni pentru a personaliza modul in care arata contul de Gmail. Pentru a setare, se acceseaza file Teme din Setari.
Videochatul Gmail
Prin videochat se pot contacta prietenii online chiar in interiorul Gmail. Gmail dispune de capacitati video si audio de inalta calitate. Este necesara doar o camera Web si descarcarea unei aplicatii mici, a cerei instalare dureaza doar cateva secunde.
Emoticonuri pentru Email
Gmail permite inserarea de Emoticonuri in corpul mesajelor. Cand se scrie un mesaj in modul, din meniul „Text cu formatare complexa” se poate selecta o noua fila cu emoticonuri din chat.
Etichete colorate
Etichetele colorate sunt elemente vitale in organizarea email-ului.Se face clic pe mostra de culoare de langã fiecare etichetã pentru a atribui o culoare mesajului. Chat in grup
Comunicarea prin chat cu mai multe persoane fara ferestre multiple este posibila cu noul Gmail. Pentru a porni un chat in grup, se face clic pe pe „Chat in grup” din meniul „Optiuni” in timpul conversatiei prin chat.
IMAP gratuit
Aceasta optiune permite sincronizarea instantanee si automata pe toate dispozitivele. Indiferent de unde se scriu mesajele, de pe telefon sau de pe desktop, modificarile efectuate in Gmail vor fi vizibile pentru utilizator, de oriunde ar accesa Mesajele primite.
Vizualizare ca expunere de diapozitive
Acum se pot deschide atasamentele PowerPoint ca expunere de diapozitive, fara a fi nevoie sa descarcati ceva. Nu trebuie decat sa faceti clic pe „Vizualizare ca expunere de diapozitive” de langa atasamentul .ppt pe care doriti sa-l vizualizati. Avand in vedere cã puteti deschide ti atasamente .doc si .xls cu Google Docs and Spreadsheets, nu este nevoie sã iesiti din browser-ul dvs. Web pentru a verifica atasamentele dvs. Gmail.
Notificari despre mesaje noi pentru
In noul Gmail este inclus un sistem de notoficare sonora in caz de mesaj nouAstfel nu se mai pierd mesaje, si se castiga timp.
Redirectionati-le pe toate
In timp ce se vizualizeaza o conversatie, utilizand noul link „Redirectionati-le pe toate”, aflat in partea dreapta, se poate redirectiona intreaga conversatie, nu numai un sigur mesaj.
Primirea mesajelor catre alte conturi de email ale utilizatorului
Acum Gmail poate sa verifice mesajele la celelalte conturi de email ale utilizatorului. Se pot sescarca mesaje noi si vechi de l acinci conturi de email, ca ulterior sa se afiseze toate mesajele in Gmail. Apoi, puteti chiar crea o adresa „De la:” personalizata, care va permite trimiterea de mesaje de la Gmail, dar sa para ca sunt trimise de la alte conturi de email ale dvs. Se pot descãrca mesaje numai de la conturile care au activat accesul POP3.
Protectie avansata Anti-Spam
Noii utilizatori pot deschide un nou cont Gmail cu sau fara invitatie, protectie impotriva Spam-ului fiind gratuita pentru toti.
Gmail pentru dispozitive mobile
Accesand http://gmail.com cu browser-ul telefonului mobil se acceseaza Gmail de pe telefonul sau dispozitivul mobil. Este usor de utilizat si este gratuit.
Grupuri de contacte
Una dintre functiile cele mai solicitate este in sfarsit disponibila! Acum puteti trimite mesaje cãtre un grup in loc sã fiti nevoit sã alegeti adresele individuale de fiecare datã.
Vizualizati ca HTML
Acum puteti vizualiza atasamente Microsoft Office, OpenOffice sau .pdf ca pagini Web facand clic pe link-ul „Vizualizati ca HTML” in loc sa le descarcati. Este util atunci cand doriþi sã le vizualizaþi mai repede, cand accesaþi emailul de la un dispozitiv mobil sau cand nu doriþi sã instalaþi software numai pentru a vedea un document.
Salvare automatã
Exista salvare automata in Gmail pentru recuperarea textului partial scris si pierdut.
Contact permanent cu prietenii
Acum puteti exporta Agenda dvs. Gmail. Salvati totul intr-un fisier pentru a fi utilizat in alt cont sau serviciu – o functie foarte buna daca utilizati accesul POP gratuit Gmail. Sau pur si simplu faceti o copie de rezerva ca sa nu mai pierdeti nicio persoana din Agenda.
Alte functii atractive ale Gmail:
Optimizeaza automat interfata telefonului pe care il utilizati
•Deschide fisierele atasate pe care le primiti in mesaje, inclusiv fotografiile, documentele Microsoft Word, precum si fisierele .pdf
•Va permite sa raspundeti prin apel catre persoanele ale caror numere de telefon se afla in Agenda dvs. Gmail
•Comunicati prin chat - Un feature important al Gmail este chat-ul instantaneu chiar in interiorul Email-ului. Scanarea de virusi este disponibila!
•Efectuati o verificare automata de fiecare data cand deschideti sau trimiteti un mesaj cu un atasament.
•Mesajul de rãspuns automat pe perioada vacantei
•Configurati un rãspuns automat, astfel incat, dacã sunteti la plajã sau intr-o cãlãtorie cu trenul prin Siberia, prietenii dvs. sã stie cã nu vã veti verifica mesajele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu