joi, 8 decembrie 2011

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE FOLOSIRII RETELELOR DE SOCIALIZARE

Avantajele utilizarii retelelor sociale:
1.Costuri mici – categoric este mai ieftin sa utilizei retelele sociale online atat din motive personale cat si pentru afaceri deoarece majoitatea sunt gratis.In timp ce uzul personal este destl de simplu pentru oricine, funtiile de afaceri sunt subestimate de multi.
2. Ofera credibilitate – mai mult ca sigur au posibilitatea sa castige increderea “clientilor” daca va puteti conecta la ei atat la nivel profesional cat si personal.
3. Relatii – voi sunteti prieteni cu oameni care au alti prieteni si asa mai departe.Exista potential intr-o astfel de situatie comuna. Prin utilizarea unei retele de socializare poti sa faci ce poti, si poti sa iei legatura cu acesti oameni pentru a forma o retea de conexiuni. Atata timp cat dai si primesti in acelasi timp atunci ei sigur se vor lipi de tine.
Asta cu siguranta suna ispititor. Cu toate acestea exista si cateva dezavantaje:
1.Lipsa Anonimatului – vi se cer informatii despre numele, locatia, varsta, sexul si multe altele, informatii pe care probabil nu vreti sa le stie toata lumea.
2. Inselatorii si hartuiri – exista un potential esec de securitate, atat pe plan personal cat si pe plan profeional. In timp ce multe site-uri aplica anumita masuri pentru a mentine oricare dintre aceste cazuri de hartuire, escrocherii online si furt de identitate la un minim, tot nu ai putea stii.
3.Consumatoare de timp – cheia pentru retelele sociale este ca acestea ar trebui sa fie distractive, indiferent daca o faci pentru tine sau pentru afaceri. Acestea ar trebui sa fie un motic suficient de rezonabil pentru oricine, dar sunt oameni care nu inteleg asta, pentru ei acesta ar fi un dezavantaj.
Acuma v-am dat ceva la care sa va ganditi. Nimic nu este fara cusur, dar aceste tipuri de retele nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. Atata timp cat iti vezi de ale tale atunci totul este bine. Odata ce ati inteles avantajele si dezavantajele retelelor sociale atunci puteti sa navigati prin ele fara a esua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu