joi, 20 ianuarie 2011

Model de business online!

Am dat aici peste ceva tare. Stiu, e din 2007, dar sa fim sinceri... ce s-a schimbat de atunci in privinta asta?

Industria IT e tare la noi, si e asa tare ca nici nu stim cui sa-i multumim...

Acum, stiu ca multi dintre noi au cel putin un motiv sa-i multumeasca lui Bill Gates, fie ca este vorba de prezentarea PowerPoint care ne-a ajutat sa luam o nota mare la licenta, corectorul ortografic care ne-a ajutat la atatea proiecte pe parcursul facultatii, sau Xbox-ul 360 (in cazul celor mai norocosi dintre noi) care ne scurge de productivitate si ne consuma tot timpul liber.

Dar in 2007, presedintele Traian Basescu se pare ca a avut un motiv superior alor noastre de a-si arata recunostinta profunda fata de fondatorul Microsoft, intrucat sunstine ca piratarea agresiva de software la noi din batatura a fost factorul singular care a determinat dezvoltarea unei industrii IT sanatoase. Auzi: "sanatoase"!... Cum ar zice colegul meu Andi (Raygun Lang): EPIC FAIL!!

Da, va vine sa credeti sau nu, Basescu s-a ridicat în public - la o conferinta de presa pentru a celebra lansarea unui centru global tehnic Microsoft, si i-a spus lui Gates verde-n fata modul in care copii ilegale de Windows au ajutat generatia tanara sa descopere calculatoarele ... au dat startul dezvoltarii industriei IT, si i-a ajutat pe romani sa-si imbunatateasca aptitudinile creative.

Si intr-adevar, studiile releva faptul ca aproape 70% din toatalul de software utilizat in Romania de astazi este piratat. Acum depinde ce inteleg ei prin piraterie... Nu am de gand sa mai trec prin discutia asta (vezi aici) in pofida faptului ca legislatie anti-piraterie avem de vreo 14 ani. Mi-a placut ca Basescu si-a justificat comportamentul conationalilor pirati, ca fiind o investitie in prietenia Romaniei cu Microsoft si Bill Gates. :))

Gates a ales sa taca din gura in loc sa se foloseasca de comentariile provocatoare ale presedintelui pentru a se lansa intr-o discutie anti-piraterie (desi sunt sigur ca si-a muscat limba ca sa faca acest lucru). Dupa retragerea presei, in timp ce cei 2 erau tratati cu placinte, Gates a lasat laoparte atitudine prietenoasa, si l-a privit pe al nostru in ochi, zicand doar atat: Viodentia?

Cat de tare... citind articolul asta, m-am gandit sa postez o idee de business.

Planul, structurat in 4 pasi, vine cam asa:
  1. Unul dintre noi isi infiinteaza o firma offshore in Antilele Olandeze, si prinde un contract cu statul pe un program dintr-asta pentru initierea tinerilor/batranilor in tainele calculatorului, ceva de genul, pentru a-si vedea mamele/copiii plecati in Italia (no offense). Facem "lobby"(=dam mita cui trebuie) pentru inchiderea ochilor in fata Windows-urilor piratate... ce le trebuie batranilor software original, si cine ii controleaza in satele alea uitate de lume?
  2. Vor fi angajati pirati pe comision (ca asa se face) care sa traga, heckuiasca, crackuiasca si multiplice Windowsuri, si sa ne trimita copiile prin posta, in sistem ramburs :P
  3. Noi vindem, mai departe Windowsul pirat Guvernului, prin intermediul unui magazin virtual, ca sa nu zicem ca nu avem un ebusiness. Dezavantajele comertului online le stiti, nu le mai zic. Mentionez doar ca vindem produele sub titulatura de Windows Original. :-"
  4. Windowsul contrafacut va fi instalat de "tinere talente" care sa mai faca si ele un ban, in vederea utilizarii in cadrul programelor respective.
Eu zic ca se poate, trebuie doar sa stiti niste sus-pusi!

Succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu