Google Adsense este o cale, relativ usoara, pentru proprietarii de site-uri mici si mari, de a castiga bani afisand reclame relevante pe site-ul lor.
Cum functioneaza Google Adsense? Google Adsense iti pune la dispozitie un numar foarte mare de formate (dimensiuni) de reclame – imagine, text si mai nou format video. Inserarea reclamelor in pagina este foarte usoara. In contul Google Adsense tu specifici tipul de reclama, formatul si culorile dupa care se genereaza, un cod pe care il inserezi in paginile tale - unde vrei ca reclama sa fie afisata.
De unde ia Google Adsense reclamele? Reclamele sunt obtinute prin programul Google AdWords. Google AdWords este un program care permite celor care doresc sa plateasca pentru a li se afisa reclama – sa liciteze pentru cuvintele cheie alese. De exemplu, daca pe pagina unde ai inserat codul Adsene este un articol care contine cuvantul cheie „promovare online” – si pentru care si cel care a platit a licitat pentru acest cuvant, atunci s-ar putea ca reclama lui sa apara pe pagina ta. Chiar daca sunt multe etape care ruleaza, afisarea reclamelor este foarte rapida, si in opinia mea, are o acuratete foarte mare.
Asta este ceea ce in mare am gasit despre Adsense, cum functioneaza si de unde vin reclamele pe care le vedem de multe ori afisate pe diferite site-uri? Insa am mai inteles ca daca vrei sa faci bani cu Google Adsense nu e de ajuns sa faci un website pe care sa trantesti cateva anunturi Adsense si gata, vei face bani.
E mult mai mult decat atat:
- Trebuie sa stii sa iti alegi o nisa de piata profitabila
- trebuie sa stii cum sa creezi un website specific pt o nisa Adsense
- anunturile Adsense trebuie inserate intr-un anumit mod, si intr-un format anume, si nu oriunde pe pagina
- iti trebuie un continut pentru site-ul tau Adsense, si trebuie sa stii ce sa scrii
- nu in ultimul rand, trebuie sa ai trafic si sa stii cum sa generezi trafic spre site-ul tau
Cu toate astea am inteles ca anumite persoane care folosesc sau au folosit adsense sunt si nemultumite de Google. De ce? Pentru ca nu si-ar fi luat banii, spun ei. Au luat "teapa" pe romaneste, cand au ajuns la o anumita suma, Google le-a retras banii.
Nu stiu ce sa cred... Parerea mea ca nu au respectat anumite conditii, care exista in orice contract.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu