marți, 25 ianuarie 2011

Romanii au succes!!!



Chiar daca politicile actuale de guvernare au impins romanii in bratele disperarii, mai exista oameni care ne demonstreaza ca speranta moare ultima. Un roman a creat o aplicatie pentru Twitter folosita de 20 000 de utilizatori. Descrisa de jurnalistii de specialitate ca fiind ideala, aceasta solutie le permite celor ce au mai multe conturi sa le administreze in acelasi timp.
Pe numele de Nelu Lazar si de profesie inginer de design - pe care a practicat-o in Romania dupa ce a absolvit Universitatea "Transilvania" din Brasov (:P) - in 2004 nemteanul a plecat in Statele Unite si in prezent lucreaza pentru o firma de inginerie. Pana sa lanseze cele doua priecte pentru care va deveni cunoscut, Jooveler si Tweetvisor, el a mai avut cateva tentative.
Primul sau proiect de business on-line a fost MagicTours.ro, inceput in 2005. Proiectul isi propunea sa atraga turisti straini in Romania. Insa din acest proiect s-a dezvoltat conceptul Goovel.net, primul magazin on-line de de oferte turistice. Agentiile de turism plateau pentru a trimite oferte turistilor. Turistul trimitea cerintele sale de vacanta, iar agentia ii trimitea o oferta prin Goovel.

Business-ul care l-a facut insa cunoscut a fost Tweetvisor. Ideea originala a lui Lazar pentru proiect a fost diferita de forma lui finala, decisa pana la urma de utilizatori. Ideea initiala, conceputa in 2008, prevedea un ghid de comunicare on-line pentru companii si corporatii, numit Tweet Advisor.

Dupa lansarea Tweetvisor din ianuarie 2009, utilizatorii au dat semne ca doresc altceva. Tech-Crunch considera ca aplicatia lui Nelu Lazar este ideala pentru cei ce au mai multe conturi pe Twitter. Asa ca Tweetvisor s-a dezvoltat intro interfata pentru Twitter, proiectul initial fiind abandonat. Aproape 20 000 de utilizatori au preferat Tweetvisor-ul in detrimentul paginii Twitter originala, cei mai multi fiind din Marea Britanie, Romania si SUA.

Pe langa posibilitatea de a schimba conturile cu usurinta, aplicatia ordoneaza mesajele din contul utilizatorului Twitter, replicile aparand in stanga ecranului, iar mesajele directe in dreapta. In cazul salvarii unei cautari, Tweetvisor te anunta de fiecare data cand apar noi rezultate pentru respectiba cautare.

O optiune suplimentara a acestui serviciu este asemanatoare celei de pe Wikipedia si consta in donatii pentru viitorul serviciului. Toate donatiile facute pana in prezent au fost redirectionate catre organizatii caritabile, persoane care au nevoie de ajutor, investitii in start-up-uri si pentru cercetare in tehnologii on-line.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu