miercuri, 19 ianuarie 2011

O noua imbunatatire iPhone poate citi gandurile

Este vorba despre un nou dispozitiv ce ar fi mai adecvat peisajului dintr-un film stiintifico-fantastic decat pe strazile unui oras al zilelor noastre. Totusi, creatorii iPhone au dezvoltat o aplicatie si un senzor cranian care, impreuna, sunt capabile sa citeasca gandurile.

Aplicatia intitulata Xwave le permite utilizatorilor sa controleze obiecte de pe ecranul telefonului mobil cu ajutorul mintii, precum si sa isi antreneze creierele pentru sporirea nivelurilor de atentie si relaxare.

Dispozitivul montabil pe cap, care vine odata cu aplicatia, este cel mai recent din campul jocurilor si dispozitivelor emergente controlate cu ajutorul gandurilor, functionand printr-un soi de set de casti care imbratiseaza fruntea utilizatorului, conectandu-se la iPhone printr-un jack.

Un senzor de cea mai inalta tehnologie integrat in dispozitiv poate citi apoi undele cerebrale ale utilizatorului prin craniu, transformandu-le in semnale digitate inaintea afisarii lor in diverse culori pe ecranul telefonului. Iar pe masura ce mintea se concentreaza pe o anumita sarcina, graficele se modifica, indicand nivelul de focusare si de relaxare al utilizatorului.

Parerea mea este ca odata cu trecerea timpului aceste dispozitive vor devenii din ce in ce mai prezente pe piata, in acest fel actiunile noastre vor deveni mai rapide si implicit prin monitorizarea gradului in care ne concentram si ne relaxa mintea vom putea sa ne imbunatatim abilitatile de concentrare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu