joi, 20 ianuarie 2011

Google Street View

In luna Decembrie 2010 Google street view a ajuns si in Romania, momentan, doar in 8 destinatii: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Oradea si Arad, in statiunile de pe Valea Prahovei si litoralul Marii Negre.

Google Street View s-a realizat cu ajutorul unui vehicul special, pe care a fost montata o camera ultraperformanta ce a fotografiat panoramic 6000 de km de drumuri si strazi din tara noastra. Dan Bulucea, directorul Google Romania a afirmat faptul ca pentru a implementa aplicatia Street View in Romania au fost necesari 2 ani de zile.

Street View a fost lansat in America in urma cu 3 ani de zile, iar Romania este a 27-a tara in care este disponibil aceasta aplicatie. In aceasta aplicatie se pot distinge numai imagini disponibile de pe strazile publice, numerele de inmatriculare ale masinilor si fetele oamenilor au fost sterse in asa fel incat sa se protejeze identitatea cetatenilor. Utilizatorii pot insa raporta imagini care sunt considerate sensibile sau inadecvate.

Aplicatia poate fi accesata prin intermediul Google Maps sau Google Earth si completeaza cele 2 servicii deja existente intr-un mod inedit, care cu siguranta ca o sa tina in foc continu serverele Google care deja devin „cartiere” in adevaratul sens al cuvantului.

Calitatea imaginilor este foarte bună, însă rezoluţia de lucru foarte ridicată are un impact semnificativ asupra volumului de date transferat prin conexiunea la internet, mai ales atunci când folosim tastele direcţionale pentru navigarea virtuală a străzilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu