Conform sondajului Voice of the Internet User, derulat de IAB Romania si eResearch Corp in perioada iunie-iulie 2010, publicitatea online influenteaza utilizatorii in proportie de 37% in vederea cumpararii, in timp ce 29,9% dintre acestia distribuie mesaje privind brand-ul, produsul sau serviciu prezentat.
Este o realitate faprul ca internetul amplifica intentiile de cumparare in mixul de media online, motiv pentru care piata mondiala de publicitate video online a inregistrat o crestere importanta in ultimii ani si este estimat sa ajunga la 3,3 miliarde de dolari pana in 2012.
Cel de-al doilea start-up web de succes din Romania este compania de publicitate video online Brainient, fondata de antreprenorul roman Emanuel Gal, 24 de ani, care a castigat Seedcamp Week in 2009. Dupa ce s-a numarat printre companii castigatoare ale Seedcamp Week in 2009, echipa Brainient s-a mutat la Londra si a gasit primii clienti pe piata din Marea Britanie.
De curand, start-up-ul a anuntat primirea unei a treia runde de finantare de 800.000 de dolari de la un grup de investitori din America si Marea Britanie, compus din fondul de venture capital Arts Alliance (fondul care a mai investit in Opera Software, LoveFilm si LastMinute.com) si un grup de investitori individuali printre care se numara Dave McClure, Sherry Coutu, Alex Hoye si Algy Williams.
Compania a mai atras anterior 2 runde de finantare, din partea SeedMoney si Seedcamp, aceasta a treia runda fiind insa cea mai mare. In ceea ce priveste destinatia banilor obtinuti in urma investitiei, antreprenorul roman spune ca acestia vor merge catre extinderea echipei de vanzari si extinderea pe piata internationala, in special cea catre Statele Unite. In urmatoarele 6-9 luni, Brainient isi va dechide biroul de la New York.
Platforma de publicitate permite adaugarea a diferite optiuni prin care reclamele online pot deveni mai interactive.
Brainient, precum si uberVU – companie care a facut subiectul articolului precedent, sunt idei stralucite ce s-au nascut in Romania dar care si-au gasit, din nefericire, oportunitatea de realizare in alte tari. Emanuel Gal declara ca “dacă vrei să faci ceva trebuie să fii acolo unde sunt oportunităţile şi unde sunt oamenii care te pot ajuta să reuşeşti" (sursa: http://www.money.ro/start-up-romanesc-pe-val-brainient-companie-de-100-de-milioane-peste-3-ani_674386.html). Iar aceasta este calea pe care aleg sa o urmeze majoritatea antreprenorilor romani, avantjos pentru afacere in sine, dar dezavantajos pentru pierederea tarii a unei alte valori…..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu