sâmbătă, 22 ianuarie 2011

• Alibaba.com colaboreaza cu fostul rival eBay si lanseaza o noua platforma


Cea mai mare companie de comert electronic din China, Alibaba.com, a anuntat ca va oferi servicii de plata online prin intermediul platformei de comert PayPal, ce apartine eBay, aceasta fiind prima colaborare dintre cei doi rivali, informeaza Reuters.
Potrivit companiei, serviciile PayPal vor fi oferite prin AliExpress, noul sau site care este testat in prezent in versiunea beta.

Aceasta colaborare este prima de acest gen dintre cei doi fosti rivali, care in trecut s-au intrecut in spatiul licitatiilor pe Internet din China, ceea ce a determinat eBay sa se retraga de pe aceasta piata si sa intre intr-un joint venture condus de compania media Tom Group din Hong Kong.

Ambele companii au avut de castigat de pe piata comertului electronic din China, estimata la 220 milioane dolari.

- Telefonie gratuita prin alibaba.com
Datorita cresterii continue a tarifelor pentru convorbiri international, alibaba a venit in intampinarea clientilor. Ofera un nou serviciu de telefonie prin portalul sau. Prin intermediul programului de tip messenger oferit de alibaba putem sa descarcam si functia de telefon. Serivicul functioneaza asemanator cu Skype sau alte programe asemanatoare. In functie de abonamentul lunar care-l avem la aliabab putem beneficia chiar de minute gratuite. In general programul de scuteste de diferite taxe pentru apeluri international

- Tot o noutate este si seriviciul “customized sourcing”
Este un serviciu nou implementat de alibaba.com prin care alibaba.com sorteaza cerintele clientilor si le potriveste cu furnizorul potrivit. Clientii trebuie sa fie inregsitrati la Alibaba.com si trebuie sa posteze un anunt detaliat cu necesitatea lor. Furnizorii sunt sortati prin capabilitatea de a livra acel produs, productie, servicii, calitate etc. Pentru fiecare client nou , alibaba.com ofera 10 astfel de servicii gratuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu