miercuri, 19 ianuarie 2011

Testul Virus Bulletin VB100

Testul cel mai de prestigiu pe piata programelor antivirus este cel independent facut de Virus Bulletin, numit VB100. Rezultatele acestui test sunt de importanta incontestabila in clasificarea programelor de securitate. De multe ori citim ca programul X sau Y a primit "nota de trecere" a testului VB100, ceea ce da impresia ca nu e asa de greu sa se treaca de aceasta incercare. In schimb ultimele teste VB100 care au vizat produsele unor firme de renume, au avut rezultate surprinzatoare.
La testul Virus Bulletin - pe sistemul de operare Windows XP - au picat programe renumite ca si aspersky Anti-Virus (6.0.2.621), Grisoft 7.5 Professional Edition sau F-Secure Protection Service (7.00 build 378).
Un aspect cat se poate de important a testului este ca programele antivirus sa descopere cat mai multi virusi "in the wild" si sa nu dea alarme false.
In acest test, Kaspersky Anti-Virus n-a recunoscut un vierme numit Allaple. David Emm, expert a firmei Kaspersky, a spus ca ei si-au pregatit programul pentru acest vierme inca din februarie, dar au optimizat strict programul pentru test, astfel Allaple nu se afla in baza lor de date. Expertul a mai spus ca programul a fost in stare sa opreasca viermele, dar rezultatul testului a fost un motiv de dezamagire
Unul dintre expertii Grisoft, Larry Bridwell a recunoscut cauza ne-trcerii testului VB100 nerecunoasterea de catre AVG a unei variante a calului troian Agobot, desi componentul anti-spyware a programului l-a recunoscut. Bridwell sustine ca Grisfot n-a primit nici un semnal despre probleme cu Agobot din partea niciunui utilizator.
F-Secure a patit-o la VB100 la fel ca si Kaspersky - produsul Protection Service (7.00 build 387) n-a recunoscut viermele Allaple. F-Secure sustine ca problema a fost auzata de versiunea programului - aceasta n-a continut ultimele update-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu