vineri, 21 ianuarie 2011

Retele de socializare-un altfel de CV


Se pare ca tot in jurul retelelor de socializare ma invart. Am gasit un articol interesant in care se vorbeste despre recutrarea personalului de pe retele de socializare precum Facebook, Hi5 sau Twitter. Conform acestui articol Cv-urile in forma traditionala vor disparea in cativa ani deoarece se invechesc rapid si sunt statice si nu releva adevarata fata a omului. Ba chiar mai mult, se vorbeste despre recrutarea online, in sensul ca, angajatorul dupa vizualizarea Cv-ului in forma traditionala, iti vizualizeaza profilurile de pe retelele de socializare. Din punctul meu de vedere nu as putea sa ma pronunt daca acest lucru este un avantaj sau dezavantaj. Daca imi arunc un ochi pe profilul meu cat si al prietenilor, de exemplu de pe facebook, cu siguranta informatiile gasite pe aceste site-uri nu va incuraja angajatorul. In general profilul cuprinde poze din timpul anilor de facultate, din vacante , iesiri cu prietenii, de la petreceri unde.."ne-am distrat cam mult".
De aceea ar trebui sa avem foarte mare grija in ceea ce postam pe astfel de retele daca nu vrem sa se intoarca impotriva noastra in cazul in care cautam un loc de munca.
Dar am putea intoarce tot raul spre binele nostru oferind informatii despre istoricul nostru profesional, cariera, preocuparile pe care le ai in legatura cu jobul.
In primul rand pentru acest lucru stergi toate pozele in care te "destrabalezi" prin cluburi, si atasezi poze de la seminarii.
De exemplu la categoria "Looking for" putem bifa doar networking, iar la sectiunea de informatii personale putem da detalii depsre experienta profesionala, cum ar fi ultima carte de business citita, sau depinde domeniul in care vrei sa aplici. Deasemenea poti adauga niste citate celebre ale liderilor de top din domeniul tau de activitate. In cadrul ariei de interes poti trece emisiuni Tv din domeniul economic...
Un lucru la fel de important il reprezinta prietenii pe care ii ai in lista, pe principiul zicalei:"Spune-mi cu cine umbli, ca sa-ti spun cine esti"(ceva de genul era :P).
Totusi, vi se pare ok aceasta noua modalitate de recrutare?? Unii poate nu sunt pasionati de internet si retele de socializare, si automat nu au conturi. Asta ce insemana, ca pornesc cu o bila neagra din start? Atunci de ce mai exista interviul, nu pentru a afla omul din spatele CV-ului traditional?
Eu una nu sunt inca convinsa in ce parte se inclina balanta , in avantaj sau in dezavantaj?
Astept parerile voastre..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu