duminică, 23 ianuarie 2011

Google lanseaza harta 3D a corpului uman

Este vorba despre Google Body, aplicatia ce permite studierea in profunzime a corpului uman. Google lucreaza la aplicatia 3D care va permite sondarea in adancime a corpului uman. Aplicatia numita Google Body Browser, va usura intelegerea modalitatii de functionare a corpului uman.

Din fata ecranului calculatorului, se va putea vedea in imagini 3D cum functioneaza corpul uman. Acesta poate fi intors, manipulat si dezbracat pana la oase.

Aceasta aplicatie va introduce o noua tehnologie numita WebGL, care va permite folosirea graficii 3D in pagini de web normale, fara ajutorul unor softuri ajutatoare, ca Flash sau Java.

Parerea mea este ca asemenea aplicatii vor devenii din ce in ce mai folosite, mai ales in scop educativ, principalii beneficiari ar putea fi chiar studentii facultatilor de medicina dar si ceilalti oameni care doresc sa isi cunoasca anatomia cat mai bine. Interesant va fi sa urmarim preturile si modul in care aceasta aplicatie va fi comercializata, existand si posibilitatea ca aceasta sa fie oferita gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu