marți, 25 ianuarie 2011

10 mld...numarul castigator!

Magazinul online pentru aplicaţii Apple a ajuns sâmbătă la un nivel total de 10 miliarde de descărcări.

Recordul a fost atins în urma organizării unui concurs, iar Gail Davis din Marea Britanie, persoana care a descărcat aplicaţia cu numărul 10 miliarde a câştigat un premiu în valoare de 10.000 de dolari.

Câştigătoarea desemnată a fost Gail Davis din Orpington, Kent, Marea Britanie care, spre surpriza celor de la Apple, a refuzat initial premiul, crezând că anunţul pe care l-a primit era doar o campanie de marketing prin telefon! „Thank you very much; I'm not interested”- a răspuns iniţial Davis şi a întrerupt apelul, considerându-l doar o glumă proastă, fără ca să ştie că fiicele sale au descărcat aplicaţia cu numărul 10 miliarde – jocul Paper Glider.

După ce a aflat de la fiicele sale că anunţul era real, ea a încercat de mai multe ori să reia legătura, însă a operatorul de la call center care a răspuns la apel nu a ajutat-o absolut deloc. Din fericire, a revenit cu un telefon Eddy Cue - VP iTunes, şi astfel problema a fost rezolvată.




Potrivit presei internaţionale, la sfârşitul lunii septembrie 2009, Apple Store ajunsese la 2 miliarde de aplicaţii descărcate şi până în ianuarie 2010 cifra a crescut la 3 miliarde.

Dacă ritmul creşterii se va menţine, Apple Store va atinge 20 de miliarde de descărcări de aplicaţii până la sfârşitul acestui an.

Este posibil chiar ca rata descărcărilor să crească şi mai rapid, datorită lansării noului Verizon iPhone.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu