marți, 25 ianuarie 2011

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat reţelele de socializare, Sa fie de bine?




Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării, reţelele de socializare. În acelaşi timp, Suveranul Pontif a avertizat că folosirea acestora în exces poate crea o lume paralelă, informează Agerpres.

Italia a marcat luni Ziua Mondială a Comunicării, cu mesajul Papei Benedict al XVI-lea, care a binecuvântat efectele pozitive ale reţelelor de socializare. Suveranul Pontif i-a invitat pe utilizatori să nu îşi creeze profile false, să nu se refugieze într-o lume paralelă şi să fie atenţi la pericole. Papa consideră că noile tehnologii, în special reţelele de socializare, "ajută la dezvoltarea unui dialog şi prilejuiesc acţiuni solidare şi relaţiile pozitive".

Tinerii care folosesc Internetul nu trebuie însă să se expună prea mult sau să uite de spiritul creştin. Papa Ratzinger le lansează tinerilor provocarea de a fi "autentici, oneşti cu ei înşişi, fără a da curs tentaţiei de a crea profile false sau artificiale". Reţelele de socializare oferă noi experienţe de viaţă şi Suveranul Pontif le recunoaşte meritul de a "crea întâlniri dincolo de graniţele spaţiului şi culturii"


Sa fie de bine?...sau de rau?... Nimeni nu stie, dar ce mai conteaza daca acum putem sta linistiti deoarece avem binecuvantarea Suveranului :)

Au fost foarte multe discutii si controverse legate de folosirea in exces a retelelor de socializare, ajungandu-se la concluzia ca acestea clar dauneaza grav sanatatii tinerilor si nu numai.

S-a constatat ca
atunci cand isi inchid telefoanele mobile, renunta la navigarea pe internet si sting televizorul, multe persoane prezinta simptome similare celor intalnite la fumatorii sau toxicomanii care incearca “sa se lase” brusc.


Asa ca dragi utilizatori, folositi cu cap internetul si retelele de socializare.

Mai bine sa iesim afara si sa facem o tura cu sania :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu