joi, 20 ianuarie 2011

Cum sa vizionezi filmele 3D fara ochelari

In ultimele zile a circulat pe Internet un clip interesant despre o noua modalitate de-a viziona filmele 3D fara ochelari. Nu avem de-a face cu un ecran special, asa cum ne-am obisnuit pana acum sa vedem continutul 3D.
Tehnologia ar folosi o metoda naturala de-a obstructiona imaginea care ajunge la un ochi sau la celalalt, mai precis pleoapele. Conform prezentatorului, doua module electronice se ataseaza pe tample in dreptul ochilor si controleaza muschii care inchid pleoapele. Ele sunt sincronizate cu doua emitatoare de unde infrarosii pentru a inchide ochii alternativ.
Initial, mai multe site-uri care au preluat stirea au mentionat faptul ca acel clip este realizat de un regizor cunoscut pentru efectele vizuale impresionante ale filmelor sale. Acestea fiid spuse, clipul nu prezinta un produs sau o tehnologie reala. In primul rand, monitorul pe care-l are in fata sa este unul profesional. Acesta se lauda cu o calitate excelenta a imaginii si au un timp de raspuns foarte mare. Ele suporta ica frecventa de 120 Hz necesara afisarii continutului 3D.
Apoi, cei doi electrozi atasati pe tample nu ar putea avea integrate baterii destul de mari pentru a crea impulsuri electrice indeajuns de puternice pentru a stimula muschii pleoapelor. Nu in ultimul rand, ochii clipesc in mod normal o data la sase secunde. Pentru ca efectul 3D sa functioneze, ei ar trebui sa clipeasca de 60 de ori pe secunda. Nici nu stim daca acest lucru este posibil, nu mai vorbim de efectele pe care le-ar avea o sesiune de clipit pentru vedere.
Si pentru a incheia intr-un mod cat mai interesant, trebuie sa spunem ca regizorul Francois Vogel, protagonistul clipului, ureste filmele 3D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu