duminică, 23 ianuarie 2011

Google vrea GIPS

Google a anuntat ca doreste sa achizitioneze Global IP Solutions Holding, producatorul de software responsabil cu programul de transfer voce si video prin IP de la Yahoo, AOL, WebEx si Lotus. Produsele GIPS se gasesc pe 800 de milioane de terminale din intreaga lume, incluzand telefoane mobile si computere.

Principalul motiv pentru care se doreste achizitia este ca sociatatea GIPS a creat primul serviciu de telefonie VOIP pentru Androidul oferit de Motorola in aprilie, iar pentru Google, care produce Android, utilizarea ca soft integrat a VoIP-ului GIPS ar fi perfecta.

Oferta este de aproape 70 de milioane de dolari, pentru o companie care valoreaza mai mult de 160 de miliarde de dolari. Un singur lucru este clar: Google este pe cale sa ocupe o bucata foarte mare din piata VOIP si anume videoconferinte, videochat, comunicatii integrate. Principalul competitor atacat va fi, evident, Skype. Vedeti mai multe aici...


In continuare puteti urmari un interviu cu Larry Golob, de la Global IP Solutions Holding prezentand tehnologiile oferite de aceasta companie.




In concluzie, companiile au nevoie de tehnologii sa se dezvolte si sa ramana competitive. Au bani, de ce sa nu cumpere ideile inovatoare in loc sa investeasca in cercetare. Poate dura multi ani si se pot dovedi a fi neprofitabile. In opinia mea, aceste achizitii fac munca mai usoara si mai profitabila gigantilor. Companiile precum Google sunt obligate sa vina mereu cu ceva nou, deciziile importante ca achizitiile, fie te fac lider de piata, fie te scot de pe piata. Achizitia GIPS insa se preconizeaza a fi una avantajoasa pentru Google.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu