joi, 27 ianuarie 2011

8 produse Google pe care Larry Page ar trebui sa le desfiinteze

Tocmai am citit un articol de pe http://www.businessinsider.com/ in care Google declara ca va fi mult mai agresiv in a scapa de experimentele si produsele care nu mai merg.
În calitate de CFO Patrick Pichette a spus: "compania va permite unităţilor de afaceri Google sa concureze pentru utilizatori, asa se vor "hrăni câştigătorii" şi "înfometa învinşi."
În afară de căutare, Google a numit patru întreprinderi în calitate de laureaţi: publicitatedisplay, Android, YouTube, si Google Enterprise.
Ca şi invinsi, Google a subliniat retragerea rapida a lui Wave şi Nexus One strategie direct-to-consumer pentru Android.
Când Larry Page preia functia de CEO la 04 aprilie, sunt mai multi invinsi pe care ar trebui sa ii reduca.
Si acum cele opt produse(invinsii) de care spuneam in titlu:
1. Knol- un fel de wikipedia dar nu la fel de util;
2.Orkut- deoarece Brazilia nu este de ajuns;
Fiind cea mai mare reţea socială în Brazilia nu este un răspuns credibil la Facebook.Orkut are prea mulţi utilizatori pentru ca Google să-l închidă, dar compania ar putea cu uşurinţă să găsească un cumpărător.
3.Buzz- cine il foloseste?
Google Buzz seamană foarte mult cu Facebook, cu o singură diferenţă mare - aproape nimeni nu-l foloseste. Referirile la confidenţialitate a speriat o multime de utilizatori prea de timpuriu.
4.Sanatatea- prea multa munca, prea putine recompense;
Dacă Google Health într-adevăr a făcut uşoara organizarea fişierelor medicale aceasta ar putea fi utila într-un singur loc. Chiar vrei să-ti petreci week-end-ul introducand informaţiile dvs. de asigurări de sănătate într-un site Web atunci când cea mai mare parte este, probabil, pe site-ul furnizorului de asigurare deja? Google Health nu are de gând să revoluţioneze industria de îngrijire a sănătăţii şi este în afara modului de a face de afaceri a lui Google.
5.Buticuri: prea specializate;
Google nu este cunoscut ca un nume de încredere în moda pentru femei. Acesta este un tip îngust de nişă pe care Google nu ar trebui să încerce sa il umple.
6. Masini care se auto-conduc. De ce?
Construirea de masini de auto-conducere în speranţa de rezolvare a problemelor lumii de energie şi de încălzirea globală? Asta e un hobby interesant, sau poate o companie spin-off?
7.Chrome OS. Android face mai mult, si mai bine;
Chrome a fost un experiment interesant, dar s-a terminat. Este timpul sa fuzioneze cu Android.
8.Google TV: deoarece TV şi Web nu se amesteca.
Cam astea au fost produsele Google care exista dar nu prea au utilitate viabila, daca e sa ne luam dupa cele descrise in articol. Parerea mea este ca au dreptate, sunt produse ok, dar depasite de altele sau care intr-adevar in momentul de fata nu sunt utile si usor de folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu