sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cele mai vizitate site-uri de comert electronic din Romania

Dintr-un studiu realizat in perioada 10Ianuarie-16Ianuarie 2011 privind clasamentul traficului web al site-urilor de comert electronic a reiesit faptul ca www.ocazii.ro (cel mai mare site de comert din Romania) este in fruntea clasamentului cu 1 774 775 vizitatori si 836 328 vizitatori unici in crestere fata de sapatamana trecuta cu 16 000 vizitatori, urmat de www.shopmania.ro (promoveaza un nou concept "Smart Shopping",cea mai mare baza de date din Romania) pe locul II cu un numar de vizitatori de 636 720 si 487 037 vizitatri unici in scadere fata de saptamana trecuta. Pe locul III se afla www.price.ro (ofera o gama larga de produse)cu un numar de vizitatori de 318 318 din care 235 239 vizitatori unici deasemenea in scadere fata de saptamana trecuta, urmat de www.fashion-star.ro (haine de dama de lux) pe locul IV si de www.librarie.net si www.domo.ro cu un numar de vizualizari aproximativ egal de 138 000 vizitatori.
Alte site-uri din clasament sunt:
locul VII: www.miniprix.ro (imbracaminte si incaltaminte);
locul VIII: www.smartbuy.ro (produse diverse);
locul IX: www.youmago.ro (cumparaturi,distractie, timp liber);
locul X: www.pcgarage.ro (hardware, masini).
Dupa cum putem observa din top 10 site-uri de comert accesate de romani 4 dintre aceste comercializeaza imbracaminte si incaltaminte ceea ce arata tendinta pentru romani de a se imbraca "de pe internet". Acest lucru se datoreaza preturilor reduse si ofertelor mult mai bune practicate de comerciantii de pe site-urile online dar si cresterii increderii romanilor in siguranta shopingului pe internet.
De asemenea si site-urile de electronice si electrocasnice sunt cautate foarte mult in ciuda celor traditionale datorita gamei mult mai mari de produse si a preturilor reduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu