joi, 27 ianuarie 2011

Pentru copii




Zambetul unui copil merita orice efort, de aceea parintii fac orice compromis este nevoie pentru a-si face copiii veseli. Pentru a asigura buna dezvoltare a acestora pentru a le dezvolta aptitudinile sociale si creative, parintii trebuie sa le ocupe timpul cu ceva. Ce poate fi cel mai potrivit pentru copiii din intreaga lume? Jocul, desigur.

Facand o paralela si comparand, vietile copiilor care au trait in urma cu ceva timp erau foarte diferite de vietile copiilor din zilele noastre. Pe langa toate obiectele care ne fac vietile mai usoare, jucariile sunt una dintre cele mai bune lucruri care s-au inventat.

Companiile au evoluat din ce in ce mai mult, s-au dezvoltat in creativitate si cererea de pe piata a devenit tot mai mare, astfel industria jucariilor a devenit o industrie foarte mare. Creeatori de jucarii au incercat sa identifice tot mai mult nevoile si au realizat de la cele mai simple jucarii pana la cele mai sofisticate si tehnologice jucarii, care aduc mult divertisment atat copiilor cat si mult ajutor parintilor care au nevoie de ele pentru educatia copiilor.

Cu ceva timp in urma, copii se jucau cu jucarii destul de simple, papusi si masinute din materiale simple si usor de fabricat, dar din cauza evolutiei pietei si tehnologiei, astazi s-a ajuns la o diversitate foarte mare, dar si la cele mai inventive jucarii si alte accesorii care sunt mult mai moderne fata de ce a fost in trecut.

Putem afirma ca in masura ce pretentiile copiilor cresc si aceasta industrie se va dezvolta tot mai mult, dar putem spune si de producatorii care in dorinta lor de expansiune si dezvoltare, vor aduce tot timpul noi si noi idei si jucarii care sa tina pasul cu moda.

Din acest motiv, a ineput sa se dezvolte si comertul online cu jucarii. Este multe mai util, parintii putand gasi jucarii care nu sunt vandute in magazine, la un pret mult mai mic. Oferta de produse comercializate este de asemenea foarte diversificata. Piata romaneasca online este inca de dimensiuni mici si nesemnificativa. Cu toate acestea au inceput sa apara din ce in ce mai multe site-uri care comercializeaza jucarii.

Un exemplu este www.toyfun.ro, unde se gasesc aproximativ 2 000 de jucarii. Este o investitie de 200 000 de euro a grupului FiT Distribution, al carui proprietar este Marius Ghenea. In cadrul lansarii acestuia, in anul 2009 s-a propus ca obiectiv principal, ca pana anul trecut, 2010 sa se ajunga la o cota de piata de 35%, din vanzarile online de jucarii din Romania. Desigur acest lucru nu s-a intamplat. Vezi mai multe aici...

Cu toate acestea, Marius Ghenea, la numai 42 de ani, a obtinut intr-un top al brandurilor personale de afaceri, al revistei Biz, un scor mult mai mare decat Ion Tiriac. El fiind considerat unul dintre cei mai promovati si recunoscuti exponenti ai generatiei tinere de antreprenori. Averea lui este estimata la 40 de milioane de euro. Vezi mai multe aici...

Pentru a-si extinde afacerile privind comertul online, FiT Distribution a achizitionat in anul 2009 magazinul online, PC Garage. A fost o tranzactie privata si nu au fost mentionate niciodata cifre. Compania detinea si un mall online care a vandut in primele doua saptamani de la deschidere, produse in valoare de 28 000 euro. Vezi mai multe aici...

Potrivit unui articol de ziar, oamenii de afaceri locali au oferit solutii de iesire din criza economica. Sfatul lui Marius Ghenea a fost relaxarea sistemului fiscal, pentru a se putea redresa economic. Un pas important pentru companiile mici si mijlocii care doresc sa se dezvolte. Vezi mai multe aici...

In concluzie, comertul online se poate spune ca este unul din business-urile de viitor. Oamenii devin mai comozi, iar produsele comercializate pe internet sunt mai accesibile ca pret si mai numeroase. Din punctul meu de vedere cel mai important cand alegi o afacere este domeniul de activitate. Cele mai profitabile au fost business-urile care s-au bazat pe slabiciuni ale oamenilor. Jocuri, viata virtuala, gadgeturi, dulciuri, tehnologii sau jucarii pentru copii. Riscati, orice idee se poate transforma in succes!

In continuare sunt link-uri catre site-uri de jucarii:

http://www.jucariata.ro/

http://www.jucariidinlemn.com/

http://www.raftulcujucarii.ro/

http://www.toyz.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu