miercuri, 26 ianuarie 2011


Internetul a ajuns la două miliarde de utilizatori


Numărul utilizatorilor de internet de pe mapamond a ajuns la două miliarde, a anunţat şeful Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), Hamadoun Toure, citat de Agerpres.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/internetul-a-ajuns-la-doua-miliarde-de-utilizatori-919342.html

"Internetul a ajuns la 2 miliarde de utilizatori", sincer nu ma mira pentru ca oriunde te duci sau orice faci peste tot dai de oameni care sunt conectati la internet, fie ca mergi intr-o cafenea sau stai pe o banca in parc, o sa vezi oameni cu laptop-uri care sunt conectati la internet sau persoane care se conecteaza direct de pe telefonul mobil.

Din cate reiese din articol, numarul utilizatorilor de internet a crescut simtitor din 2000, cand erau doar 500 de milioane de abonaţi la telefonia mobilă în toată lumea şi 250 de milioane de utilizatori de internet, si pana in prezent, in 2011, cand numarul lor a ajuns la peste 5 miliarde de abonaţi la telefonia mobilă si peste 2 miliarde de utilizatori de internet. In 11 ani, numarul abonatilor la telefonia mobila a cerscut de 10 ori, in timp ce numarul utilizatorilor de internet a crescut de 8 ori.

Tehnologia a avansat atat de mult incat nu mai este nimc necunoscut atunci cand spui "internet", fie ca intrebi o persoana care locuieste in mediu urban sau o persoana care locuieste in mediu rural. Ne putem conecta la internet indiferent daca suntem in mijlocul orasului sau la bunici, intr-un satuc indepartat.

In concluzie, sunt de parere ca, daca tehnologia va continua sa avanseze la fel de mult ca si pana acum, peste alti 10-15 ani numarul celor care vor utiliza internetul va mai creste de inca 10 ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu