duminică, 23 ianuarie 2011

Nokia pierde teren. Apple si Google se apropie...

Liderul mondial al telefoanelor mobile, Nokia, pierde din cota de piata conform unui studio recent. Cu toate acestea finlandezii se afla inca in pozitia fruntasa, insa concurenta recupereaza rapid avansul.

Sistemul de operare Symbian se afla pe primul loc in topul preferintelor posesorilor de smartphone-uri. Nokia detine o cota de piata de 47,7 %, o scadere fata de o cota de piata de 58,5 % in urma cu un an. Aceasta scadere de 10,8% vine intr-un moment in care piata smartphone-urilor este intr-o continua crestere. Telefoanele obisnuite sunt cerute din ce in ce mai rar.

De pe urma acestei cresteri  a cererii pentru smartphone-uri profita noii intrati pe aceasta piata, Google si Apple. Vanzarile celor de la Apple au crescut cu 19,5 %, iar cele de la Google cu 10,6%. Intre timp telefoanele cu sistem de operare Windows pierd din popularitate.

65% din Smartphone-urile la nivel mondial au fost folosite macar o data pe luna pentru a accesa interneul, datorita aplicatiilor din ce in ce mai numeroase care fac din ce in ce mai usoara cautarea pe internet in dauna calculatoarelor clasice. Acest trend a fost remarcat de catre producatori, care incearca sa adauge cat mai multe functii telefoanelor mobile. Cei de la Motorola au prezentat la Las Vegas un smartphone, care poate fi introdus intr-un accesoriu dotat cu ecran si tastatura, astfel transformandu-se intr-un veritabil Netbook. Poate in curand vor incepe si alte firme sa copieze acest concept…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu