miercuri, 19 ianuarie 2011

CityVille cel mai mare record al Facebook:

Încă de la lansarea sa din decembrie 2010, CityVille Zynga a devenit cea mai mare aplicaţie simplă încărcată vreodată pe platforma, cu 84.2 milioane utilizatori activi lunar.

Deşi CityVille are doar câţiva utilizatori mai mult decât Farmville acum, acesta din urmă având înregistrat 83760000 jucători în martie 2010, CityVille ar putea foarte bine să crească devenind mult mai mare. În ultima saptamană, jocul are o medie câştiguri de peste doua milioane de MAU pe zi, acesta înregistrând creşteri constante doar o scădere uşoară de la rata de creştere s-a înregistrat în mijlocul lunii decembrie.

Numărul jucătorilor disponibili pentru CityVille este de peste 200 de milioane de oameni. În cazul în care penetrarea jocului pe Facebook ajunge la acelaşi nivel ca procentul de apogee al Farmville care a fost de peste 20 la sută dintre utilizatorii Facebook - CityVille ar putea în cele din urmă să atragă maxim 125 milioane de utilizatori Facebook.


Cu toate acestea, probabil CityVille nu este un succes la fel de mare cum a fost Farmville. Analizând numărul de utilizatori activi zilnic, putem vedea că la sfarsitul lunii decembrie, CityVille are un procentaj de doar 20 la sută, cu 16,8 milioane de oameni în calitate de utilizatori activi de zi de zi.

Aceasta este un procentaj mare în comparaţie cu cele mai multe jocuri, dar nu Farmville, care a avut loc în jur de 30 la sută începând cu primăvara anului trecut şi a ajuns la 40 la sută, cu un nivel record de 34.5 milioane de jucători.


CityVille a întrecut numărul utilizatorilor Farmville cu 58 de milioane pe data de 24 decembrie. În condiţiile în care pe data de 3 decembrie CityVille avea un număr de 22 de milioane de utilizatori.

Un comentariu: