duminică, 23 ianuarie 2011

Facebrands.ro

Facebrands
Facebrands.ro s-a lansat pe 17 ianuarie si este un serviciu ce monitorizeaza paginile romanesti de Facebook create de persoane si institutii. Acest site ne arata cresterea numarului de fani al companiilor pe zile si saptamani. Facebrands cuprinde deja 3000 de pagini romanesti de Facebook si potrivit articolului gasit aici isi vor dubla numarul in decursul a 3 luni. Paginile inscrise in portal sunt grupate in 47 de categorii si 54 de subcategorii.
Datele prezentate pe site sunt actualizate la un interval de doar 10 minute, oferind o imagine in timp real a prezentei brand-urilor romanesti pe Facebook.
Un prim raport denumit "Popularitatea massmedia romanesti pe Facebook" ne prezinta cele mai populare emisiuni, canale tv si posturi radio dupa cum urmeaza:
- Postul Tv cu cei mai multi fani pe Facebook este Discovery Romania cu 94000 de fani, urmat de UTV,ProTv si Music Chanel. Interesant, potrivit acestui studiu romanii inca sunt interesati de documentare, si in acelasi timp sunt si mari melomani.
- Emisiunea Tv cu cei mai multi fani pe Facebook este "Cronica Carcotasilor" cu 141117 fani, urmata de "Mondenii Show", "Romania, te iubesc!" si "Utv Alarm Clock"
- Postul de radio cu cei mai multi fani pe Facebook este Radio ZU avand peste 170.000 fani, urmat de Kiss Fm si Radio 21. Era normal ca pe primul loc sa fie Radio ZU avand in vedere ca este si primul in topul radio-urilor asculate din tara.
- In cadrul categoriri publicatiilor stiri generale, Mediafax.ro se afla pe primul loc cu 16389 fani, urmata de Adevarul.ro, Aproro.ro si Realitatea.Net
- Vedetele din romania cu cei mai multi fani de pe Facebook sunt Mircea Badea cu 103319 fani, urmat de Dani Otil, Bianca Dragusanu si Serban Huidu.
Cred ca infiintarea acestui site era necesar, atata timp cat ofera un serviciu gratuit ce permite utilizatorilor Facebook urmarirea in timp real a numarului de fani si banuiesc ca in timp se vor extinde si pe alte platforme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu