joi, 20 ianuarie 2011

Android Market: a “uitat” de Romania

Piata telefoanelor smartphone in Romania a cunoscut un adevarat boom de la jumatatea anului trecut, o mare vina o are Vodafone deoarece a lansat programul smartphone, ce ofera posibilitatea clientilor sa achizitioneze un telefon de ultima generatie la o valoare subventionata prin angajamentul de a pastra timp de 2 ani de zile o optiune de net pe telefon.

Astfel, o mare parte din populatie a inceput sa utilizeze telefoane smartphone, iar platforma cea mai completa in momentul de fata este cea de la Google, respectiv sistemul de operare Android care se bucura de un real succes la nivel mondial.

Imitand sistemul Iphone, prin care orice client care detine un astfel de telefon, poate sa downloadeze si sa achizitioneze orice aplicatie, Google a lansat propria versiune si anume Google Market. Pana aici toate bune si frumoase, deoarece o statistica facuta de catre cei de la Androilib arata ca in momentul de fata exista peste 20.000 de aplicatii special create pentru sistemul de operare Android.

Din aceste 20.000 de apicatii 62.2% sunt gratuite si 37.8% sunt contracost, asta inseamna ca aproximativ 12.500 de aplicatii sunt gratuite iar restul de 7500 sunt platite.
Problema este ca lista tarilor in care se extinde Market-ul s-a finalizat, iar in cele 20 de tari disponibile Romania nu apare, asta ridicand o mare problema, deoarece orice client care doreste sa achizitioneze o aplicatie nu are aceasta posibilitate, lucru ce incurajeaza din pacate din nou pirateria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu