Blog-ul studentilor de la Masteratul de Relatii Economice Internationale, anul II, Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, Universitatea TRANSILVANIA din Brasov - disciplina E-Business.
luni, 24 ianuarie 2011
"E-citizen card" va deveni principala forma de identificare din Trinidad&Tobago
Guvernul intenţionează să pună în aplicare un "e-Citizen card ", care va înlocui cartea de identitate şi permisul de conducere al autovehiculelor, în viitor, a declarat secretarul permanent Gillian Mclntyre, Ministerul de Utilităţi Publice. "e-Citizen card" este un număr unic de identificare, care va permite cetăţenilor sa acceseze toate serviciile Guvernului on şi off-line. "Se anticipează că acest sistem de identificare, care va înlocui în cele din urmă toate celelalte sisteme, cum ar fi permisele auto, cărţi de identitate şi cardurile inteligente va încuraja folosirea mai eficientă a serviciilor guvernamentale", a spus ea. Ag. Gillian Mclntyre, Publice vorbea în numele lui Emmanuel George în noaptea de joi de la lansare media a "I-create" 2010-2011 (Canto) concursul regional e-content, la National Academy for the Performing Arts (NAPA).
Acest articol mi-a atras atentia deoarece reprezinta o noutate pentru mine ca si cetatean.
Cardul de cetăţean este cheia pentru servicii de e-guvernare şi la servicii web (e-commerce/e-business). Cardul de cetăţean devine rapid "identificarea electronică pentru Internet" şi oportunităţi pentru utilizarea cardului cetăţeanului continuă să se extindă.
Până în prezent, a fost necesar ca oamenii să confirme cererile lor prin semnarea formularului de hârtie, cu mâna. Tranzacţiile electronice pot fi semnate mai uşor prin utilizarea unei "semnături electronice". Utilizand cardul de cetăţean, o semnătură poate fi aplicata la un document electronic. Pare foarte interesant si comod dar cred ca in Romania nu se poate pune problema de asa ceva deocamdata, desi ca si intentie România a decis să introducă carduri electronice de identificare, de la 1 ianuarie 2011,insa totul a fost amanat cu doi ani. De la 1 iulie 2010, programul pilot de constituire a sistemului electronic de emitere a cărţii electronice de identitate a fost iniţiat. Ca parte a actului normativ, autorităţile centrale şi locale, precum şi serviciile descentralizate judeţene au obligaţia de a achiziţiona echipamentele necesare şi programe pentru ca cetăţenii să poată folosi fără restricţii cărdurile electronice de identitate. Pas cu pas programul va fi după cum urmează:
* în municipiile reşedinţă de judeţ până la 31 decembrie 2012
* în alte municipii şi oraşe până la 31 decembrie 2013
* în comunele până la 31 decembrie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu