duminică, 23 ianuarie 2011

Care sunt noile atacuri ale hackerilor in 2011??

In anul 2011, se pare ca hackerii viziteaza noile forme de comunicare digitala. Potrivit unui raport realizat de catre compania McAfee, atacurile asupra serviciilor de mesagerie din Facebook, Foursquare sau Iphone se vor mari substantial in anul 2011.

Printre tintele hackerilor din 2011 se afla :
  1. serviciile de localizare
  2. retelel sociale
1. Serviciile de localizare sunt atacate de catre hackeri deoarece acestea permit utilizatorilor de telefoane mobile sa-si anunte prietenii cu privire la locul unde se afla. Acestea reprezinta cele mai mari amenintari la adresa securitatii informatice.

Printre serviciile de localizare se numara: Foursquare, Gawalla si Facebook Place.

Specialistii McAfee recomanda folosirea functiilor Bing si dezactivarea GPS-ului. Cu numai cateva click-uri, infractorii cibernetici pot sa vada in timp real unde sunteti, ce sistem de operare folositi, cine comunica pe Twitter si de unde.

2. Retelele socile devin tot mai populare printre hackeri datorita faptului ca acestia pot afla foarte multe informatii despre voi prin intermediul profilului creat de dvs., dar si prin intermediul mesajelor postate.

Informatiile pot fi folosite in diverse scopuri de catre acesti hackeri, dar in nici un caz in scopuri de "binefacere".

Ar trebui ca atat serviciile de localizare cat si retelele sociale sa aibe un sistem de securitate foarte bine pus la punct, iar informatiile personale nu ar trebui lasate chiar la vedera oricui si la indemana tuturor.

Cred ca toti cei care folosesc aceste retele sociale cat si serviciile de localizare ar trebui sa se gandeasca foarte bine atunci cand posteaza tot felul de informatii mai mult sau mai putin personale deoarece nu se stie niciodata cine se foloseste de aceste informatii pentru a face rau sau in alte scopuri....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu