marți, 25 ianuarie 2011

Romani premiati pentru aplicatia Trip Journal




Aplicatia Trip Journal este dezvoltata la Cluj-Napoca de un grup de un grup de programatori ai iQapps, o divizie a companiei iQuest. Softul a fost creat in aproximativ 5 luni, de o echipa formata de 10 programatori, designeri si testeri.
Prin integrarea cu Google Earth ofera utilizatorilor posibilitatea de a impartasi cu prietenii si cu familia informatii actualizate despre locurile pe care le viziteaza, memoreaza coordonate, realizeaza si posteaza poze, inregistrari video, comentarii si articole pe blog, poate urmari rute prin GPS si le vizualizeaza pe Google Maps.

Trip Journal este integrata de asemenea cu Facebook, printro aplicatie special creata pentru aceasta retea de socializare. Astfel, orice utilizator de Facebook poate fi la curent in timp real cu calatoriile prietenilor din lista. Aplicatia poate exporta fotografii si inregistrari video si pe alte site-uri cum ar fi Flickr, Picasa si Youtube, iar pe Twitter poate trimite pozitia actuala a utilizatorului.

Aplicatia romaneasca este folosita de peste 60 000 de posesori iPhone cei mai multi fiind din Marea Britanie, SUA si Germania. Aceasta poate fi instalata si pe smart phone-urile care folosesc sistemul de operare Android si Symbian si in curand si Bada.

Aplicatia are trei premii la activ, primind recunoastere internationala. Primul la scara mondial a venit in 2009 si a fost oferit de Google la sectiunea "Aplicatii pentru turism", urmat de alte doua trofee la categoriile "Best paid for App" si "Excellence in design" in cadrul evenimentului Mobile App World 2010.

Aplicatia Trip Journal a primit premiul de cea mai buna aplicatie din lume in cadrul conferintei mondiale a dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone desfasurata la Austin, Texas. Dintre toate softurile inscrise in concurs, juriul le-a selectat pe cele mai interesante 5, urmand sa fie departajate de votul fanilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu