E-learning este un termen prin care se descrie procesul de învăţare cu ajutorul unui calculator conectat la internet.
E-learning are la bază o clasă virtuală, un instructor (tutor) care planifică activitatea grupului din clasa virtuală. Învăţarea prin e-learning poate fi la fel de valoroasă ca şi învăţarea din sala de clasă tradiţională dacă nu chiar mai valoroasă.
Termenul e-learning este cunoscut şi sub numele de învăţământ online; e-learning vine de la “electronic learning”.
Aşadar materialul educaţional este accesibil pe internet, pe o aşanumită platformă e-learning. Cel ce doreşte să înveţe pe o astfel de platformă, intră pe un site specializat, se înscrie cu datele personale de identificare şi devine utilizator. Accesul ulterior se face pe baza unui nume de utilizator şi parola.
In România există aprox. 20 platforme e-learning. Fiecare platformă e-learning are o ofertă de cursuri, specializări şi domenii. De exemplu:
- limbi străine: - nivel începători, mediu, avansaţi ® engleză, franceză, italiană, etc.
- cursuri de calculatoare: ® Windows, Word, Excel, baze de date, web design, etc.
În ţări precum SUA, Canada, ţările Uniunii Europene, unde e-learningul are deja o vechime de 3-4 ani, un elev îşi poate completa oferta educaţională din şcoală înscriindu-se în câteva clase virtuale.
Dupa cum bine stiti, dragi colegi si universitatea la care studiem noi pune la dispozitie o platforma de e-Learning. Aceasta se bazeaza pe un sistem LMS - Learning Management System pe numele sau "moodle".
Din experienta anterioara (facultate) platforma de e-Learning pusa la dispozitie de catre facultate a fost foarte folositoare si cred ca viitorul acestui sistem de educatie este unul fructuos.
Majoritatea centrelor universitare folosesc o asemenea platforma atat de folositoare elevilor cat si profesorilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu