joi, 27 ianuarie 2011

Cum a incercat Tunisia sa fure parolele de Facebook ale cetatenilor sai

Guvernul din Tunisia a incercat sa implementeze un sistem pentru a putea fura parolele utilizatorilor Facebook din Tunisia. Acest lucru s-a intamplat din dorinta guvernului din Tunisia de a raspandi informatii ce vizau tara lor.

Acestia au luat aceasta decizie deoarece Facebook reprezinta cea mai mare retea de socializare care este folosita de majoritatea cetatenilor, bloggerilor dar si activisti.

Potrivit sefului securitatii Facebook, joe Sullivan, aceasta frauda s-a produs in preajma Craciunului. In aceasta perioada cei de la Facebook au primit un numar foarte mare de plangeri din Tunisia cu privire la disparitia subita a paginilor Facebook.

Dupa lungi cercetari, cei de la securitatea facebook au descoperit ca principalul hacker era chiar guvernul din Tunisia.

Revista "The Atlantic" precizeaza ca furtul paroleleor era o actiune inceputa din luna iulie 2010, cand noul ministru al sporturilor si tineretului instalat dupa fuga presedintelui Ben Ali, a prezentat pasii pe care autoritatile trebuia sa-i urmeze pentru a fura parolele de pe Facebook, Yahoo si Gmail.

Facebook a incercat sa puna la punct un nou sistem de verificare a identitatii titularilor de cont Facebook, care a fost activat numai in perioada atacurilor guvernamentale. Acesta este un protocol criptat care impiedica majoritatea tehnicilor de spionaj.

Facebook a dat un comunicat de presa prin care ei sustin faptul ca ei au tratat aceasta problema ca pe una strict tehnica, de securitate si nu ca pe o problema politica.

Se pare ca Facebook o data cu notorietate pe care a castigat-o intr-un timp atat de scurt, are atat pe multe probleme cu care probabil nu s-ar fi gandit niciodata ca o sa se confrunte. Acest lucru trebuie remediat si incercat o mai mare securitate asupra paginii de Facebook si asupra conturilor utilizatorilor.

Cred ca utilizatorii unei retele de socializre si nu numai trebuie sa se simta in siguranta si sa aiba parte de securitate pentru paginile personale si conturile create pe aceste site-uri.

Ar trebui sa ne gandim de doua ori - atunci cand dorim sa ne cream un astefel de cont - la ce implica si care sunt avantajele si dezavantajele acestui profil nou creat. So, be careful folks!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu