joi, 20 ianuarie 2011

Fonduri europene pentru dezvoltarea comertului electronic de catre IMM-uri

In Romania comertul online este slab dezvoltat iar ideea de afacere in domeniul comertului electronic este una foarte buna in contextul actual deoarce comertul online este in dezvoltare in Romania.
Pentru aceasta Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) pune la dispozitia antreprenorilor Ghidul solicitantului pentru operatiunea 3.3.2. -Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii online pentru afaceri- Domeniul Major de Interventie 3 -Sustinerea e-economiei- pentru sectorul public sau privat si sunt detaliate criteriile specifice care trebuie indeplinite de solicitanti si proiectele acestora, reguli de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor. Solicitantii care pot fi alesi sunt Intreprinderile Mici si Mijloci (IMM-uri) iar valoarea maxima a finantarii este de 1,64lei iar cea minima de 35 000lei.
Prin investirea intr-o afacere de comert electronic se reduc costurile cu depozitarea marfii, costuri cu transportul sau alte costuri ca de exemplu chiria cu magazinul traditional, angajarea unui vanzator, iar in cazul comertului online consturile sunt mult mai reduse ceea ce duce la preturi mult mai mici practicate de magazinele online. Increderea clientilor in comertul online este in continua crestere de exmplu in Romania comertul online a crescut cu 38% in anul 2010 fata de anul 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu